Wpis z mikrobloga

Zobaczcie Polaczki ile wujek Donald wam kasy wynegocjował będzie więcej nowych stadionów, aquaparków i autostrad o za małej ilości asfaltu w asfalcie. A tak na serio "Yes Yes Yes" Marcinkiewicza było bardziej efektowne, niż górka jurków od Tuskoszenki. Zresztą gdzie podziały się te wspaniałe ideały unii którymi non stop jesteśmy karmieni: 50 letni pokój, miłość, postęp itd wszystko to bierze w łeb - kasa najważniejsza.

#polityka #budzet #tusk
jasiulec - Zobaczcie Polaczki ile wujek Donald wam kasy wynegocjował będzie więcej no...

źródło: comment_AAelBa1Q4bKsDJ7KNSuUWZhGuFwnUi6r.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jasiulec: Ja nie wiem jak można się cieszyć z wyżebrania kasy .. Gdyby Tusk sprawił, że te pieniądze byłyby nadwyżką budżetową to byłbym gotów na niego głosować. Ale co z tego, że dają nam grube miliardy skoro niedług nasz dług publiczny przekroczy 1bln PLN o ile już nie przekroczył ..
  • Odpowiedz
@Pinius: Wiesz zawsze lepiej mieć niż nie mieć te 300 mld: ) Ale czy to nam się opłaci PIIGS też bardzo długo byli największymi beneficjentami funduszów Unijnych a teraz zdychają powolną agonią.
  • Odpowiedz
@Pinius: Cóż, wchodząc do Unii wiedzieliśmy, jak będzie to funkcjonować, więc dziwnie byłoby teraz nagle unieść się honorem. Tym bardziej, że do wspólnego budżetu się też dokładaliśmy.
  • Odpowiedz
@fir3fly: Ale nie ma co się jarać. Bo mimo, że kase dostaniemy ogromną to budżet nam się sypie. I możemy skończyć tak jak Grecja, która też dostawała ogromne dotacje( i nadal dostaje..).
  • Odpowiedz
@Pinius: wiadomo, że kolejnemu sukcesowi polskiego rządu należy się odpowiednia emfaza, żeby żaden Kowalski nie miał co do niego wątpliwości, lecz Twoja postawa zakrawa o ślepy hejt IMO.
  • Odpowiedz
@fir3fly: Chyba mówie jasno, że śmieszne jest gratulowanie Tuskowi kiedy cały czas zadłuża kraj a sam budżet jest na skraju zapaści. Więc nie wiem gdzie tutaj jest ten "ślepy hejt" ..
  • Odpowiedz
@Pinius: skoro przyznajesz, że finalne ustalenia są dla nas korzystne, to dlaczego nie cieszyć się z tego? Co innego, gdy oceniamy działalność obecnego rządu kompleksowo, ale tu chodzi o tę jedną sprawę.
  • Odpowiedz