Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +283
Powiem dla was, że kisne
źródło: temp_file2051646703137526864
Pobierz
lronman +184
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file2051646703137526864
Pobierz
Wykop.pl
BananaPi: na ile otwarte jest Banana Pi i na ile nadaje się na kradzieja hotspot ? jaka trwałość tego ?
RaspberryPi: Jak wyżej, z tym ,że jakie są perspektywy na nowe, lepsze wersje + jak z trwałością przy pracy 24/7 ?
Chodzi o to ,że mam pod nosem (w mieszkaniu) hotspot, słabo ale łapię zasięg. Transfer z racji na to jest biedny ogólnie... ale! wymyśliłem ,że jak chciałbym pobrać coś zdalnie (torrent?), albo zrobić sobie (potestować) jakieś pierdoły to taki mały komputerek jest idealny. Myślałem w zasadzie nad zdalnym monitoringiem pokoju ᶘᵒᴥᵒᶅ Żartuję oczywiście, bo docelowo wrzuciłbym coś takiego do domu może bo ojciec ma problemy ze zdrowiem a siedzi ostatnio sam i można by zajrzeć czy coś się dzieje w domu. Dużo możliwości.
Zamówiłem monitor który będę podpinać do laptopa więc mógłbym go uwiesić z tyłu monitora albo rzucić za łóżko w jakiejś obudowie.
I jeszcze jedno pytanie: jak jest z kartami WiFi które np. Ubuntu normalnie wykrywa i bez sterowników działają ? Te małe potworki z Linux na pokładzie też temu podołają ? (Raspbian czy inne?)