Wpis z mikrobloga

Mirki, pierwszy raz kupiłem Golda. Wziąłem kod na 3 miesiące z aukcji 4908743163, dostałem 1 kod, który po zrealizowaniu pokazał, że jest to Xbox Live Gold na 3 miesiące. W aukcji napisali, że daje to dostęp do games with gold itd. W ustawieniach konta pokazuje mi, że mam aktywne xbox live gold do końca marca, ale jak przeglądam marketplace i chce sobie kupić jakąś grę, która ma promocyjną cenę dla kont gold to chcą mi ściągnąć z karty normalną cenę, bez zniżki dla golda. Czy ja coś źle robię, czy może te zniżki dla gold i games with gold "należą" się tylko dla kont, które są opłacone na rok?

#xbox360
  • 9
@silent_digg3r: do konsoli nie mam dostępu, bo przyjechałem do rodziny na święta ;( próbuje przez stronę.

@wajdzik: jak kliknąłem Games with Gold to pozwoliło mi przypisać bezpłatnie do mojego konta Wormsy Battleground i Volgarra (ale nie mam xbox one, niestety tylko x360), natomiast za ssx chce normalnie kasę - może dlatego, że to końcówka promocji, a ja dopiero dołączyłem do golda? SSX mam gdzieś, bo i tak nie będę w
@lent: nie wiem jak jest teraz, ale w początkach xbox live na 360tce (czyli jakis 2007-2008 rok) to po wprowadzeniu kodu na gold trzeba było sie wylogować i zalogować ponownie, żeby gold działał.
@wajdzik: Tak dokładnie, ale u mnie zamiast "bezpłatnie" pokazuje się potwierdzenie pobrania 99,99 z karty kredytowej. No, ale trudno, sprawdzę to za jakiś czas na konsoli