Wpis z mikrobloga

@Klockowatyyy: jak dla mnie to jest jakaś śmieszna moda, ale jeśli komuś w jakikolwiek sposób pomogło to rzucić palenie, to dobrze.

Największa zlewa z gimbów, którzy nigdy nie mieli papierosa w ustach i biorą się za to. Takich to rozstrzelać.
  • Odpowiedz
@ngr1: wolałbym, żeby nie brały się za nic (dosłownie). A tak całkiem poważnie, to podtrzymuję swoje zdanie - uważam, że to jedna z głupszych rzeczy zacząć palenie od tego (po co?). Moim zdaniem jedyny sens używania tego sprzętu to rzucenie petów.

Myślę też, że psychika młodego człowieka, który wcześniej nie palił, mogłaby pokierować od e-papierosa do klasycznego.

@Klockowatyyy: prawidłowe wykorzystanie :>
  • Odpowiedz
@Klockowatyyy: po kilku latach jarania papierosów stwierdzam z pełnym przekonaniem, że nawet jeśli jestem uzależniony fizycznie od nikotyny w jakimkolwiek stopniu, to jest to najmniejszy problem związany z rzuceniem. Przez to chyba rozumiem co masz na myśli mówiąc "zabawa z dymem". Moim zdaniem to właśnie ten rytuał przyciąga nas w kółko do "palenia".
  • Odpowiedz
@ngr1: PS. chodzi mi o tą całą otoczkę która powstała wokół tej "kultury". Tysiące modeli, kształtów, ze świecącymi pierdołami, a później wymienianie się na forach opiniami, fotkami, jaranie się tym itd. Łapiesz mój punkt? Jeśli to ma być aplikatorem "lekarstwa", to na prawdę nie potrzeba w tym diód. Dlaczego strzykawka wygląda od wielu lat tak samo i nie ma tysięcy modeli, kolorów itd.

Ale co ja mogę o tym wiedzieć? Niech
  • Odpowiedz
@gdziesiu: Czy, aż tak Cię to boli? W moim przypadku pomału staje się to hobby. Nigdy dla mnie nie było to "terapią" na rzucenie palenia. Zmieniłem tylko źródło nikotyny, jak większość waperów.
  • Odpowiedz
@GaHee: ależ jesteś niecierpliwy, tak Ci się spieszyło, że aż nie przeczytałeś co napisałem, a napisałem:

Niech każdy się jara czym chcę, nie boli mnie to szczególnie.
  • Odpowiedz
@bofort: wiem, właśnie takiej używam, ale jest aluminiowa - wolałbym SS

@gdziesiu: No dobrze, ale mówisz, że najgorsze są te gimbusy, które wybierają e-fajkę. W czym są gorsze od tych, które wybierają zwykłe? Ja wolałbym, żeby każdy gimbus używał e-fajki zamiast zwykłych. Każdy, który zacznie palić i każdy, który pali już teraz.

Dalej, piszesz:

to jedna z głupszych rzeczy zacząć palenie od tego (po co?)

Piszesz to tak, jakby zaczynanie
  • Odpowiedz
@Klockowatyyy: Jak chcesz to ja albo @ngr1 podamy Ci namiary na sprzedawcę.

@ngr1: Całkowicie zgadzam się z tobą, e-palenie to alternatywa, jak to mówi Rip Tripers:

Smoking is dead, Vaping is the future, the future is now.
  • Odpowiedz
@ngr1: Też sobie takiego zamówiłem, właśnie do mnie idzie. Mam jednak pytanko, na forum(tym sklepowym) piszą, że rurki są anodowane. Generalnie nie znam się na tym za bardzo, ale piszą też, że w takim przypadku mod nie działa. Nie spotkałeś się z tym?
  • Odpowiedz
@ngr1:

Piszesz to tak, jakby zaczynanie palenia od zwykłych papierosów było w jakiś sposób lepsze, jakby miało cel ("po co?"). Nie uważasz, że to trochę bez sensu?

Nie zrozumieliśmy się. Pytanie "po co?" dotyczyły zaczynania palenia w ogóle. I dalej uważam tak samo - po co?

Wielu "ekspertów" tak twierdzi(ło), dane pokazują coś zupełnie odwrotnego. Użycie e-papierosów wśród młodzieży rośnie - to prawda, ale jednocześnie spada użycie zwykłych.

Przepraszam, jakie dane?
  • Odpowiedz