@gdziesiu: Paliłem ok. Rok, po przesiadce pomogło, zmniejszałem stopniowo ilość nikotyny i teraz siedzę na 0, pale właściwie już tylko dla zabawy z dymem ;)
@ngr1: wolałbym, żeby nie brały się za nic (dosłownie). A tak całkiem poważnie, to podtrzymuję swoje zdanie - uważam, że to jedna z głupszych rzeczy zacząć palenie od tego (po co?). Moim zdaniem jedyny sens używania tego sprzętu to rzucenie petów.
Myślę też, że psychika młodego człowieka, który wcześniej nie palił, mogłaby pokierować od e-papierosa do klasycznego.
@Klockowatyyy: po kilku latach jarania papierosów stwierdzam z pełnym przekonaniem, że nawet jeśli jestem uzależniony fizycznie od nikotyny w jakimkolwiek stopniu, to jest to najmniejszy problem związany z rzuceniem. Przez to chyba rozumiem co masz na myśli mówiąc "zabawa z dymem". Moim zdaniem to właśnie ten rytuał przyciąga nas w kółko do "palenia".
@Klockowatyyy: . W środku mam Efesta Purple 35A 2500mAh. Przycisk lekko chaczy, ale mam nadzieje, że się wyrobi. Gwinty czasami się tak zapieką, że nie mogę odkręcić bez użycia rękawiczek. Za taką cenę to zajebisty deal.
@ngr1: PS. chodzi mi o tą całą otoczkę która powstała wokół tej "kultury". Tysiące modeli, kształtów, ze świecącymi pierdołami, a później wymienianie się na forach opiniami, fotkami, jaranie się tym itd. Łapiesz mój punkt? Jeśli to ma być aplikatorem "lekarstwa", to na prawdę nie potrzeba w tym diód. Dlaczego strzykawka wygląda od wielu lat tak samo i nie ma tysięcy modeli, kolorów itd.
@gdziesiu: Czy, aż tak Cię to boli? W moim przypadku pomału staje się to hobby. Nigdy dla mnie nie było to "terapią" na rzucenie palenia. Zmieniłem tylko źródło nikotyny, jak większość waperów.
@bofort: wiem, właśnie takiej używam, ale jest aluminiowa - wolałbym SS
@gdziesiu: No dobrze, ale mówisz, że najgorsze są te gimbusy, które wybierają e-fajkę. W czym są gorsze od tych, które wybierają zwykłe? Ja wolałbym, żeby każdy gimbus używał e-fajki zamiast zwykłych. Każdy, który zacznie palić i każdy, który pali już teraz.
Dalej, piszesz:
to jedna z głupszych rzeczy zacząć palenie od tego (po co?)
@ngr1: Też sobie takiego zamówiłem, właśnie do mnie idzie. Mam jednak pytanko, na forum(tym sklepowym) piszą, że rurki są anodowane. Generalnie nie znam się na tym za bardzo, ale piszą też, że w takim przypadku mod nie działa. Nie spotkałeś się z tym?
Piszesz to tak, jakby zaczynanie palenia od zwykłych papierosów było w jakiś sposób lepsze, jakby miało cel ("po co?"). Nie uważasz, że to trochę bez sensu?
Nie zrozumieliśmy się. Pytanie "po co?" dotyczyły zaczynania palenia w ogóle. I dalej uważam tak samo - po co?
Wielu "ekspertów" tak twierdzi(ło), dane pokazują coś zupełnie odwrotnego. Użycie e-papierosów wśród młodzieży rośnie - to prawda, ale jednocześnie spada użycie zwykłych.
Używany głównie do zabawy z dymem, liquid 0mg od liqueen ;)
#epalenie #epapieros #epapierosy
Największa zlewa z gimbów, którzy nigdy nie mieli papierosa w ustach i biorą się za to. Takich to rozstrzelać.
Myślę też, że psychika młodego człowieka, który wcześniej nie palił, mogłaby pokierować od e-papierosa do klasycznego.
@Klockowatyyy: prawidłowe wykorzystanie :>
Ale co ja mogę o tym wiedzieć? Niech
Niech każdy się jara czym chcę, nie boli mnie to szczególnie.
@gdziesiu: No dobrze, ale mówisz, że najgorsze są te gimbusy, które wybierają e-fajkę. W czym są gorsze od tych, które wybierają zwykłe? Ja wolałbym, żeby każdy gimbus używał e-fajki zamiast zwykłych. Każdy, który zacznie palić i każdy, który pali już teraz.
Dalej, piszesz:
Piszesz to tak, jakby zaczynanie
Komentarz usunięty przez autora
@ngr1: Całkowicie zgadzam się z tobą, e-palenie to alternatywa, jak to mówi Rip Tripers:
Nie zrozumieliśmy się. Pytanie "po co?" dotyczyły zaczynania palenia w ogóle. I dalej uważam tak samo - po co?
Przepraszam, jakie dane?