Wpis z mikrobloga

się znaleźć jakąś dobrą wieprzowinę :)


@nalia91: weź mnie nie wkurzaj :D porządną wołowinę z ok 20% tłuszczu, a nie jakieś dziwne wynalazki. Twój niebieski cię pokocha jak nigdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nalia91: > - 3 łyżki musztardy dijon

- 3 łyżki miodu


- 3 łyżki oleju rzepakowego bądz oliwy


- łyżka soku z cytryny.

Całość mieszamy, jak jest zbyt ostre od musztardy to dodajemy jeszcze miodu. Wstawiamy do lodówki na ok 30 minut i po tym czasie cieszymy się smakiem :D


@nalia91:

A jak jest zbyt ostre od musztardy i zbyt słodkie od miodu ? ( ͡° ͜ʖ ͡
@wnuCzu: potrzebne będą:

Zaczyn: 25g drozdzy, 2 lyzki maki, woda ciepla, ale nie wrzatek

Ciasto: 2,5 szklanki mąki, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki cukru, 1 jajko, 5 łyżek oleju.

robimy zaczyn, w miedzyczasie mąkę mieszamy z solą i cukrem. Dodajemy zaczyn, jajko i olej. Ręką wyrabiamy ciasto, jeśli jest zbyt lepkie, to dodajemy odrobinę mąki. Formujemy bułki i pieczemy w piekarniku ok. 15min w 200stopniach.

Z tej porcji wychodzą 2 duże