Jedną z głównych rzeczy, które przynoszą mi sporą dozę rozrywki podczas stania w korkach we Wrocławiu, jest obserwacja ludzi, którzy rozmawiają w samochodzie przez telefon. Na głośniku. Trzymając ten telefon pod brodą. Myśląc, że to jest właśnie "korzystanie z zestawu głośnomówiącego", o którym mówią policjanci i przepisy, i że uchroni ich to przed mandatem :D. Tych ludzi jest tak strasznie dużo... Stojąc dzisiaj tylko na jednych światłach przez parę minut zaobserwowałem dwójkę takich osobników :D. Ludzie, nie róbcie tego... Albo już rozmawiajcie normalnie z telefonem przy uchu, albo kupcie sobie słuchawkę. Przecież to kurde kilkadziesiąt złotych kosztuje...
@Lysy_z_Oporowa: W korku, jak się stoi można normalnie rozmawiać. Ludzie tak robią, bo niektóre telefony, tak jak mój, słabo zbierają dźwięk. Jak leży gdzieś, rozmówca nic nie słyszy.
@Lysy_z_Oporowa: To ja ci wyjaśnię. Jak stoję to trzymam żeby dobrze zbierało i żebym sam dobrze słyszał. Jak ruszam to odkładam obok, gorzej mnie słychać ale również działa. Pewnie jak bym dużo rozmawiał to bym kupił zestaw głośnomówiący Bluetooth. Jaka słuchawka?
#heheszki #telefony #motoryzacja