Wpis z mikrobloga

@Infrass:

Dzieki, ewentualnie moge polozyc prodiz na grzalce( ͡° ͜ʖ ͡°)

tak zapytam jeszcze bo widze, ze ogarniasz. w przepisie sa drozdze ale nie ma cukru. dadza sobie one rade bez niego?
  • Odpowiedz
@fourlight: Ja bym drożdze rozpuścił z pół łyżeczki od herbaty cukru (czyli utarł je razem z cukrem w jakimś małym naczynku) następnie połączył z ciastem. Dlaczego z cukrem? Bo świetnie w nim drożdże się ucierają, a myślę że taka ilość nie wpłynie zbytnio na smak samego ciasta. Podpatrzone u babci ( ͡° ͜ʖ ͡°)

  • Odpowiedz
@fourlight: nie zapomnij folii aluminiowej w sklepie, może się przydać do wyłożenia prodiża i zapobiegnie przywarciu ciasta do dna :) (no i łatwiej się wyciąga całość, chyba że wolisz kroić w środku i wyjmować po kawałku:) )
  • Odpowiedz