Wpis z mikrobloga

@JackMaster: klasycznie gotują kilka h jeśli dobrze pamiętam jak czytałem o tym piwie jak sam je robiłem. Według mnie 1,5 h gotowania to minimum. Zbyt drogie piwo aby takim niuansem je sobie #!$%@?ć:D zresztą nie znam zasypu to nie będę się mądrzył :)

Robisz w sumie ok. 9 miesięcy po moim, nadawałoby się dobrze do blendu dojrzałego z młodym 9 miesięcznym ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( za
@JackMaster: kilka godzin gotują w browarze, celem pewnie uzyskania koloru i karmelizacji. W domu też nie widzę sensu gotować tyle czasu. Ale ja miałem słód pilsneński i kukurydzę (flaked mazeine) i nie chciałbym po 1,5 roku stwierdzić że piwo wali mi dmsem, bo nie chciało mi się chwilę dłużej pogotować. Dlatego przy tym piwie 90 min to według mnie minimum. Ale nie znam Twojego zasypu i każdy robi tak jak chce