Wpis z mikrobloga

Mirki, gdzie znajdę najlepszą kredytówkę (nie potrzebuje jej bo brakuje mi $$, ale czesto zakładam kasę za firmę, która odzyskuję po 2-3 tygodniach i tak zawsze kilka tysięcy mi wisi z mojej kasy na firmie.

Co potrzebuje

- Za x transakcji karta za free na zawsze

- Fajne jakieś bonusy payback, srejback, automatyczne zniżki w sklepach - jak już mieć to korzystać

- Długi okres bez kosztowy

- Do płacenia w necie

- Może mieć jakieś ekstra ubezpieczenie darmowe jak alior ma do konnta

#banki #bankier #karta #cebuladeals #kiciochpyta
  • 11
@kaskaderMike: Ale tego nie ma za darmo

@aro84: To jest moje lenistwo troche nie chce się babrać w branie zaliczek, poźniej ich rozliczenie sratata mnóstwo papierologi założenie tej kasy nie jest problemem ale chce teraz nie robic to ze swojego konta tylko z kredytowki
@Synu: Odnawialka kosztuje jakieś grosze, 1.8% udzielonej kwoty kredytu w skali roku w przypadku mBanku - mógłbyś sobie założyć konto Aquarius gdzie zniżek jest od jasnej cholery, karta i bankomaty za darmo. W dodatku KO kosztuje już 1.6%.
@kaskaderMike: Mów mi jeszcze, mam 3 służbowe karty kredytowe ;)

Generalnie Twoje rozwiązanie sprawdzi się w Europie, ale jak już polecisz w delegację do Ameryki Południowej albo Środkowej to zobaczysz, że karty które działają wszędzie w Europie, wcale nie muszą działać wszędzie tam ;)

No i generalnie to powiedzenia w USA bez karty kredytowej ;)
@kaskaderMike: No ja akurat sporo pracuję w obu Amerykach (chociaż więcej w południowej) dlatego dla mnie karta to "must have". Też nie byłem przekonany do nich, prywatnej długo nie miałem, ale jak już dostałem służbowe, to życia sobie bez nich nie wyobrażam ;)
@Synu: Jesli masz Play to w citihandlowym masz kartę za darmo. Dożywotnio nie płacisz za kartę. Nie wiem czy jeszcze jest promocja, szukaj: Mastercard World.
@Synu: +1 dla citi, wszystkie ich karty mozna miec za darmo, trzeba tylko zadzwonic i powiedziec ze sie juz nie chce karty ze wzgledu na oplate, a wtedy oni robia karte za darmo (na rok) i tak co roku, dodatkowo jezeli ktos ma slaba zdolnosc to citi kiedys bylo znane z tego ze rozdawalo karty komu popadnie (nie wiem jak teraz)