Wpis z mikrobloga

Pytanko do mirków, którzy korzystają z apki w wersji z powiadomieniami. O ile wam wzrosło zużycie baterii z mibanda? Ja wczoraj dopiero dostałem i naładowałem do pełna, ale od razu wrzuciłem apkę z powiadomieniami. I tak w sumie w 12h zeszło 8% aku. Nie za dużo?

No i moje G2 nie lubi włączonego BT. Z 3% w ciągu nocy zjada teraz 13% z włączonym BT. Specjalnie nie podłączałem do ładowania, żeby zobaczyć róznicę ;)

#miband #xiaomi
  • 13
@klaunszyderca: tutaj - http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi-Band-Smart-Xiaomi-Miband-Bracelet-for-Xiaomi-MI4-M3-MIUI-Smart-Fitness-Wearable/2045171823.html . Z tym, że z tego co czytałem też na polskim forum xiaomi to podróby trzymają 2 dni i się ich potem nie da naładować. Moja się ładuje i update fw też się bez problemu zrobił. I nie wygląda na podróbę.

@soaringsing: które to już ładowanie? Może u mnie aku się jeszcze nie ułożyło, albo po prostu pokazuje źle procenty ;/ Póki co dalej 92% pokazuje.
@Lanc: dużo ci schodzi. Ja mam 84proc a ładowane 6 dni temu. Wgrałem 5.0 i Włączyłem Smart unlock to mi w dzień bateria mibanda zjechała wiec tego nie polecam. Nie sprawdzałem jak bardzo teraz przy powiadomieniach schodzi bateria telefonie ale też tego nie widzę żeby jakoś mocniej uciekała
@soaringsing: BT masz cały czas w tel aktywne? U mnie przyszła z 4% i softem 0.9.4.5 czy jakoś tak. Tak więc wątpie, że ktoś by robił podróbę z takim starym softem na start. Skoro podróby dopiero teraz zaczęły się pojawiać.

@Persil: może custom rom na G2 ma jakiś problem z BT i dlatego tak schodzi zarówno na opasce jak i na telefonie. Zmieniać mi się romu póki co nie chce
@Persil: Też mam Cloudiego G3, w wersji 2.0. Normalnie przez noc z włączonym WiFi schodziło 2-3% baterii. Dzisiaj mi zeszło 13% jak było jeszcze BT odpalone. Wrzuciłbym apkę mibanda do greenify ale wtedy chyba nie będzie działać (?). Bo przez noc wygenerowała ponad 2000 wake locków -.-
@soaringsing: no to z moją baterią jest coś nie tak ewidentnie -.- Ładowałem tak długo aż się świeciły 3 diody i żadna nie mrugała. Apka pokazała potem 100%. Chyba, że jakoś inaczej trzeba ładować? Bo instrukcja tak mocno po chińsku :P

Smart unlock off, no bo nie mam miui. Powiadomienie o połączeniu, mirko, messenger i sms.
@Lanc: daj jej troche czasu, te wskazania zuzycia nie sa zbyt dokladnie moze sie ustabilizuje teraz. A jesli nie to mysle ze to moze byc kwestia zle zoptymalizowanego polaczenia BT. Ja mam Mi3 z MIUI + Miband i pewnie dlatego wszystko działa idealnie bo to jedna 'rodzina'.
@soaringsing: tyle, że kolega @Persil ma też LG G2, nawet z tym samym romem, który ja mam i działa mu dobrze ;>

Poczekam aż się rozładuje do 0, naładuje jeszcze raz i jak dalej tak będzie działać to leci dispute do chińczyka. Może po prostu trafiłem na walnięty egzemplarz. Z tego co czytałem to np opaska jest legitna (jest napis wewnątrz "Designed by xiaomi"). Do tego logo na samym urządzeniu (nie
@Lanc: moze uzywaj normalna wersje bez powiadomien ze sklepu przez jakis czas, zobacz czy tam bateria tak ci bedzie uciekac. te powiadomienia to bardzo eksperymentalna sprawa robiona przez jakiegos randomowego chinczyka a sama apka ma od #!$%@? uprawnien.