Wpis z mikrobloga

Za ukraińską rozgłośnią radiową "Radio 24"

W przeciągu ostatniego roku na Ukrainie zniszczono około 504 pomników Lenina z ponad 1700 które stały w 2013 roku.

Prym w "Leninopadzie" wiodą okręgi Chmielnicki i Winnicki które są bliskie usunięciu wszystkich pomników Lenina na swoim terenie, nie licząc Zaporoża, Ługańska, Doniecka i Symferopola, wszystkie ośrodki regionalne nie mają na swoim terenie takich pomników. Jak podaje Ukraiński Instytut Pamięci Narodowej w chwili upadku ZSRR na terenie Ukrainy było przeszło 5500 pomników Lenina, a w ostatnich miesiącach "Leninopad" wyhamował, w październiku usunięto tylko 33 pomniki a w listopadzie ich liczba wyniosła 35

http://radio24.ua/news/showSingleNews.do?objectId=27813

#ukraina #ukrainainfo #lenindown #ciekawostki #ukrainskapropaganda
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szurszur: spiski? A przetwarzanie screenów i używanie wyrwanych z kontekstu zdań to co? Kiedyś się w tym lubowałeś.

Zawsze odpisujesz gdy jest Ci wygodnie. Gdy masz jakieś pole do ataku. Powoli wszysxy się na was poznają. Był janusz, ujawniony propagandzista. Przyjdzie kiedys pora na innych.
  • Odpowiedz
@Stadler: Clzowieku obrazki wstaiwlaem tygodnie czy nawet mesiace temu i nagle teraz piszesz że ja prowokuje? Od tego czasu Ty ciagle mnie zaczepiasz. Zobacz w ilu postach mnie atakowales jako pierwszy nawet dzisiaj. To juz kolejny taki temat.
  • Odpowiedz
@szurszur: a przepraszam kto zapytał o pomniki lenina?

Chciałem żebyś przestał robić takie wpisy jak ostatnio, ale oczywiście zignorowałeś prywatną wiadomość. Widać prawdziwe intencje. Czy naprawdę nie możesz wyzbyć się tej nienawiści do innych?
  • Odpowiedz
@Stadler: No ja przestalem wpisy pod Twoim adresem. Obrazkow robilem ich od dawna i nie przyczepialem sie do Ciebie. Az nagle w temacie o programie w Rossija 1 napisales 2 posty w ktorych mnie zaatakowlaes. Wiec to Ty po raz kolejny zaczales klotnie i teraz odwracasz kota ogonem że to ja. Ale wiedizałem że tak bedzie tak robisz od meisiecy. Apele o czystosc tagu a potem znowu atakujesz kogo tam
  • Odpowiedz