Wpis z mikrobloga

Dzień dobry wieczór :D Uruchamiam niedługo Komis GSM i zastanawiam się nad nadaniem mu jakiejś nazwy własnej. Wymyśliłem kilka nazw i utworzyłem z nich ankietę. Jeżeli macie wolnych kilkanaście sekund to mógłbym prosić o zaznaczenie nazwy, która najbardziej się wam podoba? Wiem, że najlepszą nazwą byłoby Mirko GSM, ale sztywny kolega się na to nie zgodzi. :C

Link do ankiety (nie Rick Roll)

PS. Nie wpisuj proszę jakichś głupot w polu "inne". Jeżeli nie chcesz zagłosować po prostu omiń ten wpis ;) Dzięki z góry.

#pytanie #pomocy #biznes
  • 6
@JestemFenkiem: @ppawel: Nie musi byc ani latwa ani chwytliwa. Przeciez do komisu wybieramy sie raz na pare lat. To nie spozywczak gdzie ludzie wychodzac z domu mowia "ide do zabki/biedry" i powtarzaja to na tyle czesto ze kazdy wie o co chodzi.

Ma sie kojarzyc z profesjonalizmem i telefonami. Nie nazwalbym sklepu jakakolwiek nazwa z koncowka -ex np. drutex, siurex, dupex itd.

Ma byc z daleka widoczny i ma byc
@JestemFenkiem: akurat nazwa w komisie GSM nie jest szalenie istotna. Każdy idzie do komisu, a nie "mobiuniversum"... nawet nie wiem czy nie lepiej nazwać to po prostu KOMIS GSM (np. KOMIS GSM na Jerozolimskich)
@zajetylogin: @krupek:

Szczerze mówiąc dwie kwestie mnie skłaniają do nadania nazwy.

Pod moim władaniem będzie jeden punkt a docelowo ma być ich w naszym mieście 5. Fajnie by było, żeby ta mała sieć miała jakąś nazwę wspólną jak np. popularne u nas "Teletorium".

Drugim powodem jest to, że te punkty znajdować się będą w mniejszych bądź większych centrach handlowych. Dwa z nich wymagają jakiejś nazwy własnej w różnych celach.

Dzięki
@JestemFenkiem: dla sieci kilku sklepów wspólna nazwa jest potrzebna, ktoś może kojarzyć wysoką jakość usług z innego punktu sieci, widząc inny sklep z tym samym szyldem. Ciekawy jestem jeśli to nie tajemnica na czym zakladacie zarobki, skup i sprzedaż nowych czy raczej używanych tel., a może głównie serwis?