Wpis z mikrobloga

@IreuN Miałem małą okazję, wyszło nie wiele drożej jak jakieś h81. W tym momencie wsadzę jakiegoś celerona/pentiuma (np g3220 jak uda mi się kupić po taniości) na już, bo potrzebuję tylko do internetu, a po nowym roku będziem inwestować w broadwelle i jakąś grafikę może z nowej serii radków albo gtx960/970:)
@Rotawresnok

"Obsługę dzielników pamięci do 2400 MHz i wyższych zapewniają tylko płyty główne z chipsetami Intel Z87/Z97. Pozostałe modele Intel H81/B85/H87/H97 nie pozwalają na przekroczenie standardowych 1600 MHz i nie istnieją żadne potwierdzone sposoby obejścia tego limitu." Czyli kupować 1600?
W sumie na razie myślałem o Goodram Play 4 gb za jakieś 150zł, a potem ewentualnie dokupić jeszcze jedną lub 3 kości tego typu, ale skoro te 1CL zrobi różnicę :D
@Shashek: chcesz wrzucić 32GB? Nie kupuj single channel. Dual daje wymierne korzyści jeśli chodzi o transfery. Tak więc albo 2x4 albo 2x8.
@Shashek: masz tam wyżej test. Niby 2-3 fps to nic, ale zawsze coś ;) A 4gb goodrama play cl9 to prawie ta sama cena co tutaj cl8.

Ja się przesiadłem z 1600 cl9 na 2133 cl10 i kop bardzo odczuwalny, nawet w Windowsie.