Aktywne Wpisy
Nokimochishii +266
Wygląda to fatalnie. Przelewa się jak jak Niagara jakaś...
#powodz
#powodz
#powodz
Czy naukowcy z UJ nie mogą opracować jakiegoś materiału który będzie pochłaniał wodę i zamieniał to w coś innego?
Czy naukowcy z UJ nie mogą opracować jakiegoś materiału który będzie pochłaniał wodę i zamieniał to w coś innego?
Mireczki, ponieważ wcześniej rozdawane przedmioty dotarły w całości do nowych właścicieli, dzisiaj czas sprezentować Wam coś nowego. Zgodnie z obietnicą oddaję w Wasze ręce kalendarz z #samochody i z wyżej wymienionymi cyckami, ocenzurowanymi za pomocą dorodnego rogala. Pod koniec roku wiele firm przesyła nam takie wielkie kalendarze, więc pewnie to nie jest ostatni taki gadżet do zdobycia w grudniu.
Co zrobić, żeby wygrać? Podobnie jak poprzednim razem, trzeba zgadnąć czas przyspieszenia 0-100 km/h testowanego przez Autokult samochodu.
Żeby Wam ułatwić: jest to Seat Leon ST ze 150-konnym dieslem i przekładnią DSG. Wyposażony jest w zimowe opony Continental w rozmiarze 225/45 R17. Według katalogu Leon kombi z tym silnikiem i tą przekładnią powinien osiągnąć 100 km/h w 8,6 s.
Tym razem pomiaru dokonałem już wcześniej, więc nie będzie czekania na wyniki jak z Zoe. Pomiar odbył się na suchej, asfaltowej nawierzchni. W samochodzie tylko kierowca i około 80% paliwa w zbiorniku. Temperatura -1*C. Przyspieszenie zmierzyłem za pomocą Racelogic Performance Box. Pomiar odbył się dwukrotnie na tym samym odcinku, w dwie strony. Z otrzymanych wartości wyciągnąłem średnią zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku, która jest rozwiązaniem zagadki.
Zwycięzcą zostaje osoba, która odgadnie osiągnięty wynik, lub ze wszystkich zgadujących będzie najbliżej poprawnej odpowiedzi.
Nowego właściciela kalendarza podam najdalej jutro wieczorem.
Chcących więcej gadżetów związanych z motoryzacją zachęcam do obserwowania tagu #autokultrozdaje pod którym znajdziecie wkrótce kolejne rozdawanki.
Jeśli chcecie poczytać więcej o samej motoryzacji, pracy dziennikarza i fotografa motoryzacyjnego od zaplecza oraz o moich samochodach testowych, zachęcam do obserwowania tagu #mzcars lub po prostu mnie.
#konkurs #tylkonocny #samochody #motoryzacja
Komentarz usunięty przez moderatora