Wpis z mikrobloga

Wykopki a ogólny dostęp do broni palnej. Ktoś dodaje znalezisko z filmikiem

http://www.wykop.pl/link/2270940/podwojne-zabojstwo-w-klubie/

W komentarzach większość głosów oczywiście za osobnikiem który strzelał "bo ich było dwóch" "bo mogli nie kozaczyć"

Jak się okazało (uwaga tu cytat)

"Z tego co znalazłem na ten temat:

Na filmie zostali zabici dwaj bracia (26 i 24 lat) przez 21 latka. Zabojca znany byl juz wczesniej policji z ciezkiej dzialalnosci przestepczej i kilku prob zabojstw. Jeden z braci byl znanym zwodnikiem lokalnej druzyny pilkarskiej a drugi kelnerem. Zostali zabici strzalem w klatke piersiowa.

http://www.naslovi.net/tema/473053

Podobno poszlo o to, ze chlopaki przyszli w obronie mlodszego (15 lat) brata bo zabojca rozpowiadal "gowno" na jego temat po miescie. Rozmowa eskalowala do tego, ze bracia zaatakowali ale chlopak wyciagnal bron i celnie strzelil."

Wychodzi na to że nie znając całokształtu sytuacji wykopki są w stanie wydać osąd i stwierdzić że zastrzelenie dwóch jak się okazuje braci jest ok, bo mogli nie wyskakiwać z pięściami. Osobiście jestem zwolennikiem ogólnego dostępu do broni ale jak widzę taki festiwal zidiocenia to się nie dziwię że są przeciwnicy i że ludzie władzy niechętnie ten dostęp ułatwiają. Ciekaw jestem ilu z tych krzykaczy postąpiło i skończyłoby tak samo jak goście z filmiku, wbijcie sobie raz na zawsze do głowy że zastrzelenie kogoś w sytuacji jak powyżej to zwykłe zabójstwo. Może jeszcze taki przykład: co w sytuacji gdy ktoś nas najpierw obrażą a potem wyzywa do bójki? Jeżeli go uderzę to on ma prawo mnie zastrzelić? Jak dla mnie to zwykłe #!$%@? umysłowe ze strony stających po stronie strzelającego. Zabić kogoś bo mnie uderzył? Bo mógł chcieć mnie zabić? Przy obronie przed napastnikiem\napastnikami strzelanie to ostatnie co powinniśmy zrobić a nie w pierwszej chwili myśleć żeby kogoś zabić bo ten ktoś chce nam słusznie lub niesłusznie obić mordę.

#!$%@?łem się strasznie

#wykopelitainternetu #prawodoposiadaniabroni #gorzkiezale