Aktywne Wpisy
Kam_sekwaw +66
Mam znajomego, który skończył uczelnię wojskową i jest oficerem Wojska Polskiego. Na studiach poznał dziewczynę i wzięli ślub, żeby służyć w jednej jednostce. Dostali mieszkanie służbowe, łącznie w wieku 25 lat zarabiają ponad 200 tysięcy netto na parę rocznie. I wiecie co? W przypadku wojny będą jednymi z pierwszych, którzy #!$%@?ą za granicę.
I nie będą jedynymi. Obecnie w wojsku jest masa cwaniaków i kobiet, po 30/40, którzy poszli do WP jedynie
I nie będą jedynymi. Obecnie w wojsku jest masa cwaniaków i kobiet, po 30/40, którzy poszli do WP jedynie
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
http://www.wykop.pl/link/2270940/podwojne-zabojstwo-w-klubie/
W komentarzach większość głosów oczywiście za osobnikiem który strzelał "bo ich było dwóch" "bo mogli nie kozaczyć"
Jak się okazało (uwaga tu cytat)
"Z tego co znalazłem na ten temat:
Na filmie zostali zabici dwaj bracia (26 i 24 lat) przez 21 latka. Zabojca znany byl juz wczesniej policji z ciezkiej dzialalnosci przestepczej i kilku prob zabojstw. Jeden z braci byl znanym zwodnikiem lokalnej druzyny pilkarskiej a drugi kelnerem. Zostali zabici strzalem w klatke piersiowa.
http://www.naslovi.net/tema/473053
Podobno poszlo o to, ze chlopaki przyszli w obronie mlodszego (15 lat) brata bo zabojca rozpowiadal "gowno" na jego temat po miescie. Rozmowa eskalowala do tego, ze bracia zaatakowali ale chlopak wyciagnal bron i celnie strzelil."
Wychodzi na to że nie znając całokształtu sytuacji wykopki są w stanie wydać osąd i stwierdzić że zastrzelenie dwóch jak się okazuje braci jest ok, bo mogli nie wyskakiwać z pięściami. Osobiście jestem zwolennikiem ogólnego dostępu do broni ale jak widzę taki festiwal zidiocenia to się nie dziwię że są przeciwnicy i że ludzie władzy niechętnie ten dostęp ułatwiają. Ciekaw jestem ilu z tych krzykaczy postąpiło i skończyłoby tak samo jak goście z filmiku, wbijcie sobie raz na zawsze do głowy że zastrzelenie kogoś w sytuacji jak powyżej to zwykłe zabójstwo. Może jeszcze taki przykład: co w sytuacji gdy ktoś nas najpierw obrażą a potem wyzywa do bójki? Jeżeli go uderzę to on ma prawo mnie zastrzelić? Jak dla mnie to zwykłe #!$%@? umysłowe ze strony stających po stronie strzelającego. Zabić kogoś bo mnie uderzył? Bo mógł chcieć mnie zabić? Przy obronie przed napastnikiem\napastnikami strzelanie to ostatnie co powinniśmy zrobić a nie w pierwszej chwili myśleć żeby kogoś zabić bo ten ktoś chce nam słusznie lub niesłusznie obić mordę.
#!$%@?łem się strasznie
#wykopelitainternetu #prawodoposiadaniabroni #gorzkiezale