Wpis z mikrobloga

#c++ #cpp #programowanie #wykoptechnika

Hej mirki mirabelki mikrocpp :) potrzebuję waszej pomocy w c++ obiektowym :).

Nie chcę was pytać o kursy szkolenia etc bo masa tego w necie . Muszę nadrobić zaległości i się "od-wstecznić" .

I tutaj was obszar do popisu potrzebuję abyście napisali mi proste zadania do zrobienie od najłatwiejszych stwórz klasę , konstruktor , polimorfizm ,dziedziczenie , aż po coraz bardziej skomplikowane .Ważne by miało sens i narastający poziom trudności . Lubie uczyć sie metodą małych kroków .

A ja będę poklei je robił :) wklejał rozwiązania :)

Co wy na to b stworzyć pierwszą wykopową uczelnię #wykoptechnike o najwyższym standardzie nauczania X prowadzących na 1 studenta gdzie X>=1 :)
  • 18
@KrzaQ2: Problem w tym, że wszystko jest banalnie googlowalne. Naprawdę trzeba mieć niesamowitego pecha, żeby natknąć się na problem, który nie spotkał do tej pory przynajmniej kilku tysięcy innych osób. Mamy zamknąć z tego powodu tag programowanie, czy może utworzyć sobie elitę, która będzie dyktowała nam jakie pytania są ok, a jakie są nielegalne?
@Xanatos: Nie wszystko jest banalnie googlowalne, np. jakiekolwiek pytania zawierające kod.

Wystarczy, ƶe pytający będą w stanie udowodnić, ƶe pierw faktycznie próbowali rozwiązać problem za pomocą wyszukiwarki.
@KrzaQ2: Przecież kompilatory dokładnie wypluwają o co im chodzi, wystarczy przeczytać ze zrozumieniem, jeśli ktoś tego nie zrobił, tzn. że nie poświęcił dość własnego czasu, żeby zawracać go innym - przynajmniej zgodnie z Twoją logiką.
@Xanatos: Jeśli błąd dotyczy czegoś, o czym informuje kompilator - jasne. Kompilator nie poinformuje natomiast o błędzie w logice, bo on ma wykonywać zadania, a wróƶyć, co programista miał na myśli.