Aktywne Wpisy
Goronco +342
7 lat temu zostałem niemal zmuszony do zostania chrzestnym. Szantaże, awantury rodzinne i ataki ze wszystkich stron, bo to przecież ja robię problem i odmawiam maluszkowi. Niestety, uciąłem się. A może i stety ( ͡º ͜ʖ͡º)
Gówniarz to syn mojej ciotki, archetypu takiej która prosi o rozmowę z kierowbijien przy kasie. Nie wchodząc w szczegóły, jestem niemal pewny że już od jakiegoś czasu wylicza sobie ile zarabiam
Gówniarz to syn mojej ciotki, archetypu takiej która prosi o rozmowę z kierowbijien przy kasie. Nie wchodząc w szczegóły, jestem niemal pewny że już od jakiegoś czasu wylicza sobie ile zarabiam
Szczupix37 +285
http://www.wykop.pl/link/2266198/zanussi-chrzescijanstwo-odpowiedzia-na-dzisiejsze-czasy/#comment-24822812
#historia #trymhistoria #nauka
@marcin-:wołam, żeby nie było.
Jeśli dobrze rozumiem, to tutaj zaczynamy. Zacznę nieśmiało i to od strony #metalurgia #metaloznawstwo #odlewnictwo
Czy należy rozgraniczać do pryzmatu samej Europy? Czy można porównać np. Afrykę z Chinami, Indie z Europą, czy Amerykę południową z Australią?Gdy Hindusi odlewali staliwo Wootza w 300 r. p.n.e., to w Europie otrzymano staliwo dopiero w ~~1870roku ( nie pamiętam dokładnie daty. Oczywiście na znacznie już wydajniejszą skalę)
Idąc tym tokiem