Wpis z mikrobloga

#uk #praca Szukam roboty w UK jako swoją pierwszą tutaj i takie pytanie - czy dobrze robię próbując od razu znaleźć coś w branży (front end dev)? Mam trochę doświadczenia z Polski, papiery z uczelni i parę certyfikatów (m.in. ACA Photoshop). Rozesłałem parę CV + cover letter w zeszłym tygodniu i cisza. Teraz zarejestrowałem się w trzech agencjach powiązanych z IT, które znalazłem w moim mieście (Leeds).

Ogólnie zarobki mi mało robią - chciałbym po prostu robić w branży i szkolić umiejętności.

Jestem zabezpieczony finansowo jeszcze na jakieś trzy miesiące więc pytanie - lepiej skupić się na nauce dodatkowych rzeczy (ostatnio zacząłem czytać o preprocesorach css, coś tam PHP przypominam sobie) i kombinować żeby coś znaleźć z IT w te trzy miesiące... czy może po prostu zapisać się do jakichś "zwykłych" agencji i szukać jakiejś prostej roboty?
  • 9
  • Odpowiedz
@Shakko: próbuj i zobacz, co działa.

Jeśli chcesz się skupić na pracy w swoim zawodzie, to masz tu szanse jak najbardziej. Nie ma tu prostej recepty, trzeba znaleźć swoją własną drogę. Weź pod uwagę, że chwytanie się prostych prac może spowodować, że będziesz mieć w miarę wygodne życie, ale będziesz na tyle zmęczony, że nie będzie chciało Ci się nigdzie chodzić. Drugą sprawą jest to, że na interview trzeba być w
  • Odpowiedz
@Shakko: pozdro rowniez z Leeds.

Moze zabezpiecz sie i mimo wszystko szukaj tez pracy na teraz. Gap i Concept maja sporo roboty. w centrum masz tez staff force, niedaleko gapa. Major tez dosc czesto prace oferuje. Ale to oni nie maja nic wymagajacego i niezwiaane z IT,ale jest.
  • Odpowiedz
@BlackTabby: @sorek: taki właściwie był plan oryginalny. A właściwie to w mojej początkowej opcji to było tak, że przyjeżdżam i już tydzień później pracuję ale fakt, że przeprowadziłem się poraz pierwszy w swoim życiu spowodował, że musiałem sobie trochę dostosować mieszkanie pod swoje potrzeby. No i również pozałatwiać rzeczy, których nigdy wcześniej nie robiłem jak ogarnąć gaz, zamówić internet i takie tam.

@sorek: z moim wyborem pracy tymczasowej jest
  • Odpowiedz