Wpis z mikrobloga

ktoś poleci telefon z:

- możliwie małym ekranem (3.5-4.0), rozdz 960x540 lub lepiej

- w miarę mocnymi bebechami (quad min), ale grafika nie musi być mocna (nie gram,byleby mx player działal płynnie)

- możliwie małe wymiary

- mocna bateria (3000 mah +)

- opcjonalnie obudowa metal lub alu.

- dual sim z wcdma 900

zmienilem combo 4 core od pentagrama na xiaomi 1s, który jest super poza wymiarami i baterią. combo trzymało 4 dni a teraz straszny regres. patrzyłem na jiayu g5s, jest w miarę sensowny ale ekran wciąż duży.

#smartphone #telefony
  • 17
@mesjasz22: sorry ale nie ma takiego telefonu, który by miał małe rozmiary, baterie 3000 mah+ mocne bębechy i dual sim, musisz z czegoś zrezygnować, Motorola RAZR MAXX byłby chyba dobry gdyby nie to że nie ma dual sim
@mesjasz22: Ej, ile Ci trzyma bateria w 1s? Ja od piątku rana do wczoraj do późnego wieczora nie ładowałem w ogóle... a miałem jeszcze jakieś 20-30% baterii ;O

Cały wieczór w piątek na WIFI i pilocie do Foobara leciałem, kilka telefonów, sobota telefony, smsy, niedziela godzinna rozmowa z paskiem :D
@vajroos: ten ma tylko 2000mah.

czy znajdę coś mniejszego niż to: (133X65X10mm)

http://www.aliexpress.com/item/HOT-JIAYU-G4-G4T-MTK6589t-G4S-MTK6592-octa-Core-2G-16G-4-7-IPS-Retina-Android/1812994492.html

@wzr1one:

cóż, w ciągu dnia zleci i wymaga ładowania na wieczór. Parę rozmów, sms, wifi może na 30 min, drugie tyle aero2.

system v45 armani. kombinuję jak zrobić underclock procka lub wyłaczyć aero2 jak nie jest używane (żeby nie przeszukiwał sieci jeśli nie potrzebuje, ale chyba się nie da)
@PanKtos: z tego co znalazłem to z compacty od sony nie obsługują dual-sima. a co do TDP - masz jakieś wykresy jak poszczególne procki zjadają energię? qualcommy powinny być ok. w pentagramie combo był snap 200 bodajże i bardzo oszczędny ale też mocy niewiele.

moim zdaniem, przy niewielkim poborze prądu współczesnych układów, właśnie pojemność baterii się liczy.
@mesjasz22: 800tka zrobiła skok jeśli chodzi energooszczędność. Spójrz sobie na telefony takie jak htc one m8. Telefon pracuje bardzo długo na baterii bo ma jedną z najlepszych o ile nie najlepsza nakładkę. Ja mam g3, bateria niby jest spora, ale i tak potrafię go zajechac w 2h.

Masz specyficzne wymagania, zobacz sobie xiaomi mi4, on chyba był mały i miał dual sim.
@PanKtos: czytałem o tym htc, opinie różne, część narzeka na baterię ;)

mi 4 jest ok ale jednak trochę drogi, ja będę celował w jiayu g4s z bat 3000 mah. tańszy i można wgrać miui.