dziś m.in. dostałem do podrasowania prezentację, która będzie przedstawiana moim bezstresowym znajomym z Nigerii, ale wiele z tych błędów tkwi także w polskiej mentalności i startupowym/biznesowym światku.
@michalkosecki: O tej prezentacji, temat wydaje mi się ciekawy. O co chodzi z "Same customer behaviours between markets"? Ludzie stosuja strategie kupowania samochodu przy kupnie kiełbasy?
te zdania to są właśnie mity/błędne założenia. :) przy czym "between markets" nie oznacza tylko różnych branż, ale także różnych rynków w różnych krajach. dlatego m.in. u nas nie wypalił eBay i aktualnie nie wypala Uber.
@michalkosecki: Jeszcze dochodzi sprawa z tym being first, being better, że należy się zastanowić nad kluczową sprawą...
Jeżeli czegoś jeszcze faktycznie nie ma i chcesz być pierwszy [i odnieść sukces bla bla], to pomyśl czemu jeszcze czegoś takiego nie ma. Może np. ludzie tego nie potrzebują.
Nie wiem jak ta sprawa się przekłada stricte na aplikacje itd, ale w innych sprawach to też ma znaczenie.
10 lat temu Rosjanie mieli jeszcze pozytywny stosunek do Polaków i tutaj nawet nazwali Polaka bratem. Później wszystko się zepsuło przez politykę zachodu względem Ukrainy. #wojna #ukraina #rosja #polska #polityka
#helloiamnigerianprince #michalkosecki
te zdania to są właśnie mity/błędne założenia. :) przy czym "between markets" nie oznacza tylko różnych branż, ale także różnych rynków w różnych krajach. dlatego m.in. u nas nie wypalił eBay i aktualnie nie wypala Uber.
being first:
- to, że na rynku nie ma konkurencji nie oznacza jeszcze, że odniesiesz sukces - może po prostu rynek nie istnieje lub nie da się na nim
a takie były plany...
Jeżeli czegoś jeszcze faktycznie nie ma i chcesz być pierwszy [i odnieść sukces bla bla], to pomyśl czemu jeszcze czegoś takiego nie ma. Może np. ludzie tego nie potrzebują.
Nie wiem jak ta sprawa się przekłada stricte na aplikacje itd, ale w innych sprawach to też ma znaczenie.
@Tfor: ;] to ma wszędzie znaczenie, aplikacje są tu najmniej istotną sprawą :)