Wpis z mikrobloga

@martek-77: To raczej od gustu zależy w największej mierze. Mi dość smakuje, lubię takie lekko wytrawne, ciemne piwa. Z takim posmakiem czarnej kawy i jej kwaśnością. Może w ogóle nie lubisz ciemnych piw? :)
@m_bielawski: Fakt, wietbiera chyba nie miałem okazji żadnego próbować. Ale to nie ja marudzę przy Guinnessie. ;)

No i trzeba dodać, że mama jak już pije to Tyskie albo Leżajsk (mimo prób zmiany przyzwyczajeń), więc mogła doznać lekkiego szoku sensorycznego. ;)
@Kaethax: a jak określisz ten smak? Bo na pewno nie słodki, gorzki ani słony :) To, że nie wykręca ryja jak cytryna, to jeszcze nie znaczy, że nie jest kwaśny.

Anyway, hefeweizeny oczywiście też polecam. I może masz rację, że one powinny być bardziej kwaśne niż witbiery.

@Gregfield: ↑

edit: a z łatwo dostępnych Hefeweizenów to np. jakiś Schöfferhofer Hefeweizen albo Franziskaner Weissbier :)