Wpis z mikrobloga

@muffman: raz brałem czystą, wiadome szczypanie warg po chwili i lekkie pobudzenie. Ale zazwyczaj brałem ją jako składnik innych pobudzaczy przedtreningowych np Saw czy Mesomorph. 40min przed treningiem rozpuszczoną w szklance z wodą brałem.
  • Odpowiedz
@wilQist: Hmm w każdym artykule poświęconym beta alaninie. To chyba nie jest taka typowa przed treningówka, że bierzesz co jakis czas przed treningiem. Tylko bierze sie codziennie jak kreatyne, zeby efekty byly.

Np. "Branie beta-alaniny przed i po treningu moze przyczynic sie do wzrostu jej poziomu w miesniach. Badania pokazaly, ze branie aminokwasów przed i po treningu powoduje zwiekszenie ich transportu i poziomu w miesniach. Jest to zwiazane w glównej
  • Odpowiedz
@wilQist: no wlasnie zmieszalem sie juz, myslalem zeby brac jak przedtreningowke normlanie :D a tu pisza ze jak krete stosowac, ze to tak jak kreta ze dopiero po ilus dawkach dopiero sa efekty ;d
  • Odpowiedz
Beta-alanina powoduje podwyższone gromadzenie karnozyny w mięśniach, która uwalniana jest w przypadku obniżenia pH (zakwaszenie) spowodowanego zarówno treningiem (kwas mlekowy) jak i dietą (zakwaszenie w wyniku stosowanie diety ketogenicznej)

@muffman: 2x2g codziennie

ten cytat co wkleiłeś to
  • Odpowiedz