Wpis z mikrobloga

@bisqik: Myślałem o niej i... jeżeli dobrze pójdzie, to na święta może ją wezmę. Głównie to w #!$%@? żałuję że kupiłem cokolwiek od Samsunga (choć Ace II nie jest aż taki zły, ale to już staruszek wśród androidowców), który ma w poważaniu użytkowników mających ich telefony i po prostu co roku robi nowe.

@vokus: No widzisz, ja nie byłem przez pewien czas za biedny na iPhone, a mimo
  • Odpowiedz
Ta siatka ikonek z iOS z numerkiem w rogu, niezmieniana od 2007 roku, tak bardzo nowoczesna:D

@Linux__Shines: Samsung jest od dawna znany z tego, że wspiera tylko flagowce i to przez bardzo krótki okres. A Motorola zapowiedziała szybki update do Lollipopa nawet dla Moto E. Moto X 2gen dostaje już L, tak samo G 2gen, w Stanach, ale zawsze.
  • Odpowiedz
@vokus: Nie, nie był i w dalszym ciągu nie jest. Sama możliwość zjailbreakowania każdego softu do tej pory świadczy o tym iż system ma luki które na bieżąco są łatane. Nie zmienia to jednak faktu ze w porównaniu do innych OSów w dalszym ciągu pomimo nie najlepszych podzespołów radzi sobie najlepiej.
  • Odpowiedz
@Fr33: Ale on o wyglądzie iOS pisał. Tam się nic nie zmieniło, oprócz spłaszczenia ikonek, od wprowadzenia go w 2007 roku. Jak widzę w recenzjach, że wygląd WP już jest "dated" i się przewidział to mnie irytacja nachodzi, bo co można powiedzieć o iOS? Zawsze chwalony, a przy nowym numerku dodają tylko kolejny wiersz ikonek...
  • Odpowiedz
@bisqik: To że wygląd się nie zmienia jest wg. mnie plusem niżeli minusem jako że wiele osób nie lubi tak radykalnych zmian jak to ma miejsce np. z Androidem przy przeskoku 2.x -> 4.x (z 5 w sumie podobnie). Po co zmieniać coś co tak naprawdę działa i jest intuicyjne. Jeżeli rzeczywiście ktoś potrzebuje zmiany wyglądu iOSa to polecam subreddit iOS Themes. Nawet dla #bojowkawindowsphone by się coś
  • Odpowiedz
@hashtag: a co mają powiedzieć użytkownicy pozostałych tysięcy różnych modeli z Androidem?

I nawet taki Nexus 4 już w przyszłym roku na pewno nie dostanie aktualizacji, a taka Lumia 920 (też z 2012 roku) jednak dostanie czy nawet taka śmiesznie tania Lumia 520, którą nową można wyrwać za 3 stówki.

@Synekdocha: "all Lumia Windows Phone 8 Devices" brzmi dosyć konkretnie :)
  • Odpowiedz
@eDameXxX: czym sie podniecasz? jakie lamusy z #ios ? na urzadzenia mobilne typu iPhone, iPad masz wsparcie OS od samego poczatku, a teraz microsoft odgapia od Apple, a z czego wiem to nie moze dac sobie rady z wlasnym czytnikiem touch ID, od windows nie znosze tylko androida
  • Odpowiedz