Wpis z mikrobloga

913-1,5=911,5

Pull+Smolov

Rozgrzewka do Smolov'a:

50kgx10 z zatrzymaniem

60kgx5 z zatrzymaniem

Smolov:

kg x powtórzenia x serie:

75x8x3

81x5x1

86x2x2

92x1x1

Po przysiadach po 4 serie:

martwy ciąg (ostatnia seria 110kgx5 gdzie normalnie bym robił 135-140kg)

wiosłowanie sztangą

podciąganie 4xmax

uginanie przedramion na modlitewniku

Prawdopodobnie zrezygnuje z robienia martwego ciągu tak by za bardzo nie obciążać pleców. Już teraz pomimo tego, że to początek to martwy był bardzo męczący. Jeszcze pewny nie jestem, zobaczę jak to będzie w następnych tygodniach.

Dodatkowo w trakcie dnia i przed treningiem rozciąganie specjalnie pod przysiady.

Ciekawy temat na forum Tnation

http://tnation.t-nation.com/free_online_forum/sports_body_training_performance_bodybuilding_strength/smolov_experience_thread_for_all;jsessionid=9399B6246ED67D308E06C327300CB7F0-mcd02.hydra?id=2823062&pageNo=0

#roknasilowni #silownia #smolov
  • 8
  • Odpowiedz
@jezyk123: Nie rezygnuj z martwego! Jest najlepszy na siłę, masę, porost włosów na klacie oraz świeży oddech! Martwy jest królem ćwiczeń ze sztangą, jak lew jest królem sawanny!
  • Odpowiedz
@Przetok: 5x5 bill star'a robiłem cały tamten rok, od dwóch miesięcy push-pull-legs i średnio jestem zadowolony, przysiady raz w tygodniu to dla mnie za mało. Znalazłem Smolov'a, traktuje to jako wyzwanie + jestem ciekawy efektów. Po Smolovie prawdopodobnie wrócę do Bill stara.

@LPG36: Gdyby to było takie łatwe :P Jak na razie priorytetem jest przysiad.
  • Odpowiedz
@jezyk123: a nie lepiej robić martwy ciąg i siady w oddzielne dni? porządny martwy ciąg poprawi oczywiście siłę i w siadzie - pytanie czy robisz poprawnie : )

czy nie wykonujesz martwego jak siadu, i siadu jak martwego? to dość powszechny problem, o którym ostatnio mówiono/ pisano na t-nation ( Boyle, Cressey, McGill )
  • Odpowiedz
@rudy_bigos: Problem jest taki, że ja siady przez miesiąc będę robił 4 razy w tygodniu, później "tylko" trzy, przy bardzo dużej intensywności. Czytałem wiele komentarzy, żeby przy Smolovie martwego w ogóle nie robić a postęp i tak będzie ponieważ przy przysiadach pracują podobne partie co przy martwym. Z techniką jest wszystko ok, martwy robię z dupą stosunkowo wysoką, zdecydowanie bardziej ciągnę plecami i pośladkami niż nogami (wiem o co tobie chodzi).
  • Odpowiedz
@jezyk123: skoro technika jest prawidłowa to nie ma się co bać ; ) nerwowy dostanie trochę po dupie, ale mocny trening nóg jeszcze nikomu nie zaszkodził ;) trzymam kciuki i życzę powodzenia!
  • Odpowiedz