Aktywne Wpisy
Misefin +14
Wykop Was Przejrzał WYKOP JUŻ WIE!
Znasz???
To właśnie dziś wyszła nowa wersja kultowego utworu pt. Wykop was przejrzał
Zapraszam do odsłuchu w komentarzu oznaczam osoby o których jest mowa, oznaczam również osoby z grafiki piosenki
#muzyka #produkcjamuzyki #music #wykop #ciekawostki #heheszki
Znasz???
To właśnie dziś wyszła nowa wersja kultowego utworu pt. Wykop was przejrzał
Zapraszam do odsłuchu w komentarzu oznaczam osoby o których jest mowa, oznaczam również osoby z grafiki piosenki
#muzyka #produkcjamuzyki #music #wykop #ciekawostki #heheszki
kishibashi +17
Pojawiają się słuszne głosy, że niektórzy ludzie w dziwny wyrażają kwik zadowolenia z powodu śmierci zwykłych cywili, co świadczy o pewnego rodzaju zezwierzęceniu. Podobne głosy obserwuję od początku w postaci przeróżnych nawoływań do represjonowania wszystkich Rosjan, bez względu na to co myślą. Początkowo próbowałem z tym jakoś dyskutować, ale jest ciężko, bo trzeba dyskutować z tą częścią społeczeństwa, która jest bliźniaczo podobna do tej najbardziej #!$%@? części narodu rosyjskiego, czyli popierającej wojnę
Jeszcze nic nie wrzucałem w tym tagu i nie wiem jak to jest ze wrzucaniem 'zaległych' książek ale pozwolę sobie wrzucić przeczytane pozycje z października.
Ray Bradbury
"451 stopni Fahrenheita"
Science Fiction
Ogólnie to raczej przygnębiający tytuł (chyba jak większość dystopijnych) i trochę mimo wszystko dla mnie momentami nudny, ale było w nim kilka ciekawych pomysłów i niestety trafnych prognoz.
3/5
Isaac Asimov
"Ostatnie Pytanie"
Science Fiction
Ponownie przeczytane przeze mnie krótkie opowiadanie (nie liczę tego jako książki). Było co najmniej raz na głównej Wypoku. Jak ktoś nie czytał to polecam bo to bardzo dobre sci-fi.
5/5
Robert A. Heinlein
"Kawaleria kosmosu"
Science Fiction
Klasyk militarnego science fiction. Ciekawy pomysł z obywatelstwem, dużo opisów walki i życia żołnierza z Piechoty Zmechanizowanej. Ciężko powiedzieć czy podobała mi się bardziej niż "Wieczna Wojna" (która mimo wszystko skupia się na czym innym). Obie warte uwagi.
4/5
Douglas Adams
"Autostopem przez Galaktykę"
Science Fiction
Absolutnie genialna. Dawno nie czytałem czegoś tak dobrego. Ten absurdalny humor (Monty Python mocno), pomysły, te absurdalne (myszy, delfiny :D) jak i te z których można by było napisać wiele "poważnych" książek s-f (napęd "Złotego Serca", budowanie planet itd.). Trzyma poziom od pierwszych stron (
Co to znaczy, że nigdy nie byliście na Alfa Centauri?
:D) aż do końca.
5/5
#bookmeter #czytajzwykopem #scifi #sciencefiction
@blamedrop: możesz wrzucać przeczytane od 2013-11-10 ;P