Jak zrobić żółty ser? Jeśli ktoś nie widział mojego komentarza pod znaleziskiem o wyrobie sera (nie wybiło się) to polecam ciekawą lekturę. Tak się robi żółty ser:
Co zrobić z całym rożkiem (250g) dobrego parmezanu? Można go otworzyć, dodać do czegoś a potem przechowywać? Jeśli tak to w jaki sposób? Ponadto będę wdzięczny za propozycje "parmezanowych" potraw :) #kiciochpyta #gotujzwykopem
@omnia: Wstaw oliwę z parmezanem do lodówki. Kiedyś myślałem, że może stać w szafce i po jakimś czasie jakimś dziwnym cudem stała się gazowana...
Wyjechałem z Polski, gdzie byłem kucharzem (oprócz tego robiłem masę innych rzeczy zawodowo, ale najdłużej w kuchni, no i gastronomika w Gdyni skończyłem). Przyjechałem do Irlandii do znajomego, który mieszkał w zapadłej wsi pomiędzy torfowiskami, gdzie okoliczna fabryka mrożonek zatrudniała 3/4 mieszkańców wsi, więc się załapałem.
Może ktoś z #nocnazmiana ma coś do powiedzenia? :)