Jeśli wziąć przykład piwa Żywiec, to pod względem składników i receptury to wciąż jest to samo p--o co w 1856 r. Ale biorąc pod uwagę wspomniane zmiany gustów, przygotowaliśmy obok flagowego produktu nowe receptury i nowe smaki.
Pomijając marketing i jego skalę, to piwowar domowy w miesiącu stworzy więcej receptur i smaków, niż oni w 161 lat.
Hej Mirki #stolarstwo #meble #renowacja Wie ktoś coś, kto wykonuje piaskowanie elementów drewnianych? Dokładnie chodzi o stare fotele z PRLu gdzie szkielet jest z drewna plus tapicerka. Najlepiej Kraków lub najbliższe okolice.
#kuchnia #jedzenie #sniadanie Nie wiele jest, dań, po których mogę, powiedzieć, że po zjedzeniu można spokojnie odejść z tego świata. Szakszuka jest takim daniem :)
#uek #towaroznawstwo #mikrobiologia Hej! Czy ma ktoś z was opracowane pytania na obronę z mikrobiologii uek pierwszy stopień. Mam część opracowanych ale obawiam się, że mogę nie zdążyć przed obroną.
Można powiedzieć, że od siebie dodałem oprócz Hallertauer mittelfruh 20g na 60 min to dałem jeszcze 30g na 10min plus Fm41, których użyłem poraz pierwszy. W ogóle to jest moj pierwszy Hefeweizen. Zasyp był standartowy czyli 2.5 kg pszenicznego i 2 kg pilzneńskiego.
Pomijając marketing i jego skalę, to piwowar domowy w miesiącu stworzy więcej receptur i smaków, niż oni w 161 lat.