@hyperrr: ma to swoje plusy. wrócą lajty, bo ten obecny content z zadowolonym z życia knurem, nie nadaje się do oglądania. czekam na stopniową aklimatyzację żula geremka, który z czasem obrośnie w piórka i zacznie konkretnie glanować knura, czyli przejdzie podobną ścieżkę rozwoju , jaką przeszedł szczur
@Geralt678: A wszystko może być przecież o tyle prostsze i tańsze. Dzwonisz do profesjonalistki, placisz jej dwie stówki, załatwiasz swoją potrzebę, wypraszasz ją za drzwi i dalej żyjesz własnym życiem, dla siebie, w nosie majac cudze problemy, zachcianki i humory.
@Ciri0n: YT dzisiaj to zupełnie inny serwis niz przed kilku jeszcze laty. Dzisiaj jest tam totalna cenzura, za byle co lecą bany. Dawne czasy nie powrócą, z rudym czy bez niego. Rudego bedzie mógł zastąpić ktos kto bedzie na kazdy telefon knura w niego przyjezdzal i dawal nu regularnie jakąś kasę. Jest taki drugi? Nie zauważyłem.
@Rudy207: od wielu lat nie jem w ogóle żadnych roslin, za to jem regularnie fermentowane mięso, czyli po prostu zgniłe. Używam fermetowanej w sloikach wołowej wątroby, jako naturalnego probiotyku. Ta która zjadlem dzisiaj stoi w mojej lodowce już prawie pół roku. Sprawa jest dosyć skomplikowana, ale ma solidne uzasadnienie naukowe z obszarów biologii czlowieka, biologii ewolucyjnej i paleoantropologii . Jeśli temat cię interesuje poguglaj sobie na poczatek hasło "high meat"
@ZBoWiD: mięso po obróbce termicznej jest latwiej przyswajalne, a raczej białko z tego mięsa, w tym sensie, że potrzeba mniejszego wydatku energetycznego do jego strawienia. Jednak zniszczeniu ulega przy tym znaczna część witamin z grupy B. Gotowanie pozwoliło na zwiększenie populacji hominidów, bo stali sie bardziej ekonomiczni. Wzrost rozmiarów mózgu w powiązaniu z dietą przypisuje sie przede wszystkim zwiekszeniu udzialu tłuszczów zwierzęcych w diecie. Glowny skladbik mózgu to właśnie tluszcz.
@Rudy207: bardzo upraszczając, mięso może stać sie szkodliwe (choć nie musi) jeśli "psuje się" w warunkach beztlenowych. Wtedy mogą w nim rozwijać się potencjalnie niebezpieczne szczepy bakterii. Dlatego ja moja wątrobę w słoikach wietrzę co dwa dni. Najstarsza jaką jadłem miała ok. półtora roku i nigdy nie mialem po niej nawet najlzejszego rozwolnienia. Generalnie wśród paleobiologow panuje przekonanie, ze hominidy rozpoczely swoją droge do sukcesu poprzez przejście na pokarm w