Dziś do piwa wędruje chmiel Lubelski ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wyszło jakieś 16g na każde 23l piwa. Trochę się obawiam, czy może nie za dużo wrzuciłem, ale trudno, raz się żyje i zaszalałem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■). Chmiel oczywiście z najlepszych lubelskich ziem występujących koło Lublina.
Jako że worek już otworzony i nie mogę zwrócić, to pozostałe 1300kg szyszek muszę rozdać. Jeszcze tylko nie wiem komu ;)
#browarhipster #browarperun
Wyszło jakieś 16g na każde 23l piwa. Trochę się obawiam, czy może nie za dużo wrzuciłem, ale trudno, raz się żyje i zaszalałem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■). Chmiel oczywiście z najlepszych lubelskich ziem występujących koło Lublina.
Jako że worek już otworzony i nie mogę zwrócić, to pozostałe 1300kg szyszek muszę rozdać. Jeszcze tylko nie wiem komu ;)
#browarhipster #browarperun
Belgian IPA 15 plato.
Słody:
2,5 kg Pale Ale
2,4 kg Pilzneński
Płyta daje Ci pełnoprawny vigorous boil? Jeśli nie, izomeryzacja alfa kwasów może następować
osobiście mam p-------a na punkcie chłodzenia, więc używam jednocześnie kąpieli wodnej i chłodnicy zanurzeniowej, chłodzę w mniej niż 5 minut