Piętnaście litrów barley wine zostało właśnie zlane na cichą fermentację z dodatkiem płatków dębowych. Jeżeli już teraz pachnie obłędnie, to co będzie za trzy tygodnie przy butelkowaniu?
W składzie słody jęczmienne: Maris Otter (UK), Halcyon (UK), Abbey (BE), wiedeński (BE), wędzony Cherry Briess (US), melanoidynowy (DE); słody pszeniczne: jasny (DE), jasny czekolodowy (UK); prażona pszenica (UK). Na chmielenie poszło Bramling Cross (UK), East Kent Goldings (UK) i Nelson Sauvin (NZ). Na cichą
W składzie słody jęczmienne: Maris Otter (UK), Halcyon (UK), Abbey (BE), wiedeński (BE), wędzony Cherry Briess (US), melanoidynowy (DE); słody pszeniczne: jasny (DE), jasny czekolodowy (UK); prażona pszenica (UK). Na chmielenie poszło Bramling Cross (UK), East Kent Goldings (UK) i Nelson Sauvin (NZ). Na cichą
#polskikraft - zapraszam do obserwowania
Polski Kraft - Zapraszam do polubienia
#