Polecam do tortilli usmażyć mięso mielone wołowe bez przypraw, tylko ewentualnie posolone/popieprzone (lepiej moim zdaniem przyprawić mocno sos). Dodać warzyw, jakie się lubi, np liść sałaty lodowej, cebulę, pomidora, ogórka kiszonego oraz dip czosnkowy. Składniki na dip:
- czosnek wyciskany - w zależności ile kto lubi,
- majonez,
- śmietana,
- świeżo zmielony pieprz jak ktoś ma młynek, sól, oregano, bazylia. Zrobić trochę wcześniej żeby się przegryzł. Mniej, więcej z godzinkę szybciej.
@kulu: A dokładniej ogórek surowy zawiera enzym zwany askorbinazą, który niszczy witaminę C. Kiszonego można już mieszać z pomidorami i innymi warzywami.
Komentarze (101)
najlepsze
- granulowanemu czosnkowi mówimy stanowcze nie
- do kurczaka dodajemy jakieś ziółka
- tortille podgrzewamy
- czosnek wyciskany - w zależności ile kto lubi,
- majonez,
- śmietana,
- świeżo zmielony pieprz jak ktoś ma młynek, sól, oregano, bazylia. Zrobić trochę wcześniej żeby się przegryzł. Mniej, więcej z godzinkę szybciej.
No i widzę duchy PRLu... Szklanka ze słoiczka po musztardzie. Też takie mam. :)