Mam taką uwagę: przy kroku 7(maczanie biszkoptu w kawie), można po prostu wyłożyć biszkopty w formie, a następnie pędzlem kulinarnym te biszlpty "pomalowac", oczywiście wcześniej maczając go w kawie.
@panati: też tak można oczywiście. Ja wybrałam najprostszą opcję dla tych, którzy nie mają takich bajerów w kuchni i dla tych, którzy nie czują się jak Picasso ;)
Fajny przepis, widze, ze ciasto ladnie sie trzyma co w przypadku tiramisu nie jest takie oczywiste:) Ja jednak polecam przepis bez zadnej smietanki, czy bialek. Co prawda nie pokroimy tak ladnie jak na zdjeciu (najlepiej przelozyc do pucharkow), ale w smaku jest duzo (naprawde DUZO) lepsze. Masa na bazie jaj i mascarpone jest genialna, sproboj kiedys:)
@rothen: na ostatnim zdjęciu jeszcze się zbyt ładnie nie trzyma bo wyjęłam trochę za wcześnie na potrzeby zrobienia zdjęcia. Dzisiaj rano już jest super.
Komentarze (235)
najlepsze
Dziękuje ze przepis.
zaje bista
pozdrow ja ode mnie pliz :)
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora