Tego nigdy nie przeczytasz w Polskiej prasie pozostającej pod kontrola zachodnich korporacji, jak np. Gazeta Wyborcza Michnika. Dlaczego frytki McDonald's są tak smaczne?
Nudny tekst, poza tym czytałem o tym w polskiej gazecie już czasu, a pierwsze 3 zdania narobiły mi tylko takiej ochoty na Mcd, że wyskocze niedługo na fryty i shake'a.
Ooo teorie spiskowe :D Dzisiaj jeszcze żadnych nie widziałem, dzięki :) Teraz już jestem pewien, że nasza prasa pozostaje pod kontrolą zgniłego zachodu! A tfu!
Nie każdy wie, że frytki w McDonaldsie smażone są na oleju z dodatkiem silikonu (oczywiście jako jednego ze składników). To ma zapobiegać przypalaniu się frytek. Silikon jest środkiem rakotwórczym i mimo że we frytkach są jego dozwolone ilości to niestety odkłada się w organizmie i w przypadku częstych wizyt w McDonaldsie może spowodować niemiłe następstwa.
mogłeś sobie darować wspomnienie GW. tym bardziej, że nie tak dawno był tam cykl artykułów o jedzeniu, między innymi o fast-foodach. była tam mowa o dodatkach smakowych.
sam artykuł ciekawy, warty przeczytania (chodź bez żadnych nowych rzeczy), ale sprawdź fakty zanim coś bezmyślnie przepiszesz. co ma Gazeta Wyborcza do dodatków smakowych? (takie drobne pytanie odnośnie Twoich tagów do linku)
Komentarze (13)
najlepsze
dodatkowo nawiązanie do tego samego tematu (choć oczywiście nie tak obszerne) pojawiło się w "prasie pozostającej pod kontrola zachodnich korporacji"
tak wiem - wszystkiemu winna GW, III RP i zupki w proszku :]
ps. poza tym "Polskiej" to przymiotnik, więc piszemy z małej litery :]
sam artykuł ciekawy, warty przeczytania (chodź bez żadnych nowych rzeczy), ale sprawdź fakty zanim coś bezmyślnie przepiszesz. co ma Gazeta Wyborcza do dodatków smakowych? (takie drobne pytanie odnośnie Twoich tagów do linku)