@marekmarecki44: powinien na luzie. Mój to taka bieda-wersja w porównaniu do instant pota. Kupiłam, bo bałam się wywalać więcej kasy na raz, w razie gdyby mi się nie spodobało
@rhqq: chodzi o te farfocle/"szum", co się z mięsa gotowanego wytrącają przy temperaturze 100 stopni, np. rosołu z tego powodu nie gotujesz na pełnej mocy, tylko ma pyrkać
@dumpmuzgu: spiszę Ci z mojej jakie są ilości na różne rodzaje peklowania zalecane. Gramy podane na 1 kg mięsa: na mokro: 58-65g na sucho w kawałku: 18-25g na sucho mięsa na kiełbasy: 13-17g
Komentarze (130)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Raczyska od tego dostaniesz ...
https://doktormagda.pl/2017/10/azotyny-azotany-i-inne-substancje-rakotworcze-w-zwyklej-zywnosci.html
"Ustawiamy urządzenie na wolne gotowanie - slow cook high. Na 4 godziny."
Czyli ile stopni? Na sucho? Z parą?
Gorna grzałka? Dolna grzalka?
Obie grzałki?
Termoobieg?
Nie jest podane.
Zakop.
na mokro: 58-65g
na sucho w kawałku: 18-25g
na sucho mięsa na kiełbasy: 13-17g
Porównaj wartości, może da się przeliczyć
Przecież to normalny przepis.
Zakop