Warto go zrobić na Walentynki, bo jest:
prosty i szybki w wykonaniu
KETO, bez cukru & bez nabiału
wegański jeśli zastosujesz galaretkę na agarze
Przepis na 3 półkule:
galaretka malinowa, truskawkowa lub wiśniowa bez cukru, zrobiona w foremkach o kształcie serca (może być to także mus owocowy zagęszczony agarem)
80 ml mleka kokosowego
50 g czekolady bez cukru słodzonej erytrytolem lub gorzkiej min. 85% kakao
dodatkowa porcja czekolady na polewę
Wystarczy rozpuścić czekoladę w mleku kokosowym, przelać do foremek w kształcie półkuli, w środku umieścić galaretki w kształcie serca i wstawić do lodówki na min. 2 h. Następnie wyjąć z foremki i polać czekoladą.
Orientacyjne makro dla 1 półkuli:
123 kcal | 11,7 g tłuszczu | 1,6 g węglowodanów netto | 2,4 g białka
Smacznego
Daj znać w komentarzu czy chętnie zjesz taki deser w Walentynki
Komentarze (1)
najlepsze
szkoda, że nie napisali o jakie święto chodzi