Pieczona papryka faszerowana
Dawno mnie nie było, ale wróciłam! Dzisiaj wrzucam przepis na paprykę faszerowaną. Tak, pewnie znacie i robicie ją inaczej, ale taka też wychodzi pyszna
moll z- #
- #
- #
- #
- 9
Dawno mnie nie było, ale wróciłam! Dzisiaj wrzucam przepis na paprykę faszerowaną. Tak, pewnie znacie i robicie ją inaczej, ale taka też wychodzi pyszna
moll z
Komentarze (9)
najlepsze
Niepotrzebnie. Mięso z szynki zawiera 7-10% tłuszczu (zależy od jakości), więc dodawanie dodatkowego tłuszczu jest bez sensu. W partii 500g jest go 35-50g, wystarczy wytopić go najpierw z mięsa i wrzucić resztę farszu na patelnię, po cholerę tam ten olej kokosowy? Oczywiście wytopi się tylko jego część, ale to i tak wystarczy do podsmażenia pozostałych ingrediencji. Jak zwykle zakop.
@Cauliflower: Większość sklepowych ma 7-10% a 5% napisałem już dawno, nie umiesz czytać? Ale tak to jest jak się pisze bzdury o 3% i nie potrafi tego udowodnić. 3-4% to ma dzieciaku polędwica a nie szynka. Większość tabeli kalorycznych podaje od 4,7g do 5,4g tłuszczu na 100g produktu, czyli uśredniając szynka ma około 5% tłuszczu w składzie. Po #!$%@? się kłócisz, skoro jest