Lidl. Patogeny na mięsie.

Badanie mięsa drobiowego marki własnej Lidla "Metzgerfrisch" wykazało wielooporne drobnoustroje w 71% próbek czytamy na stronie Fundacji Alberta Schweitzera. Ponadto na wielu kawałkach mięsa znaleziono niebezpieczne chorobotwórcze patogeny.

- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 91
Komentarze (91)
najlepsze
Dowiedziałeś się jakie firmy używaly soli drogowej, albo gdzie jest zapleśniałe zboże UA?
@chmiels: Bardzo dobrze, ale czy ty nie masz niedoborów w diecie. Zbilansowana dieta (czy to wegańska czy zwykła) zapobiega niedoborom. Tylko przeciętny człowiek nie je zbilansowanie za cholerę i ma sporo niedoborów
PS. No i obróbka termiczna działa tylko jak jest świeże mięso, a nie już "zaatakowane". Grzyby tworzą toksyny, które są szkodliwe, a toksyn nie usuniesz obróbką
https://wykop.pl/link/7097521/ukraina-zwieksza-przychody-z-miesa-w-2022-co-jest-o-9-wiecej-niz-w-zeszlym-roku
W Brazylii skandal związany z salmonellą w mięsie drobionym pochodzącym z Ukrainy. Przypominam, że mięso z Ukrainy także trafia na rynki UE, więc nie dziwcie się że sieci sięgają po tańszy produkt o niższej jakość by sprzedać go po tej samej cenie niż produkt np. polski ale spełniający normy sanitarne i jakościowe.
https://www.foodsafetynews.com/2023/05/salmonella-detected-in-chicken-meat-from-ukraine-and-brazil/
W porównaniu do Chin, gdzie jakieś 10% restauracji korzysta z oleju rafinowanego wprost z kibla, a władza ten proceder kryje, to i tak jeszcze kawałek drogi https://en.wikipedia.org/wiki/Gutter_oil Po zapoznaniu się z tematem powiedziałem sobie, że moja noga nigdy nie postanie w Chinach. Zdarzyło mi się raz zjeść