Łapią nas na "dmuchane pieczywo". Chleb wydaje się duży, a waży mniej. I...
![](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_1659011747jXRdtPA89qOeUlZz6C525M,w300h194.jpg)
Shrinkflacja i skimpflacja atakuje nas ze sklepowych półek m.in. na działach z pieczywem. Nawet jeśli wydaje ci się, że bułka lub chleb w twoim ulubionym sklepie wciąż wygląda tak samo, w rzeczywis...
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 194
Komentarze (194)
najlepsze
Często będzie też 2x lepszy, ale to już rzecz gustu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niektórzy ludzie z problemami jelitowymi powinni właśnie jeść białe, pszenne pieczywo, bo jest lekkostrawne i "bezresztkowe". Nie podrażnia układu pokarmowego (o ile ktoś nie ma w pakiecie celiakii).
Największa przebitka jest na gotowcach do hamburgerów, jedna waży 80 gramów a kosztuje 2,50zł
To już chyba lepiej kupić sobie czekoladę i popić colą. Walory smakowe dużo lepsze a w pływ na zdrowie podobny ;)
Jak nie lubisz bułek to sobie upiecz chleb na zakwasie, będzie zdrowszy i cięższy od sklepowego, takie rzeczy ludzie robią w domu https://www.wykop.pl/wpis/66848627/chleb-na-zakwasie-ver-f-bojowkapiekarska-wykopiek-/
Komentarz usunięty przez moderatora
I jedni lubia takie ciezkie kromki a ktos na diecie chce moc zrobic kanapke a rownoczesnie zjesc mala ilosc chleba i woli takie "dmuchane" pieczywo, np weki.
Odnoszę wrażenie, że ilość skrobi jest jednak podobna. Po prostu coś musi trzymać tę wodę w kupie, bo inaczej budyń by wyszedł.Zresztą, i bez glutenu dobrego pieczywa drożdżowego nie będzie, mimo różnistej keratyny.
Jak ktoś sprzedaje metrową bagietkę francuską to na podstawie wyglądu wyciągniecie wnioski, że waży 5 kg?
Potem zdziwienie że producenci kombinują byle tylko cen nie podnieść. Nie podniosą cen, bo robactwo podniesie kwik. Robactwo nie wie że jest robione w #!$%@? gorszymi produktami, bo robactwo zapcha kichę czymkolwiek i jest zadowolone, można oglądać TVPIS.