@MC-Maxim Fajnie wygląda, ale czy nie za długo trzymałeś ciasto w TK? Bo po wypieczeniu placek, oprócz "panterki", wygląda na bledszy niż normalnie. Tak jakby cukry zostały już zjedzone z mąki i nie starczyło ich na reakcję Maillarda.
Jak 20 klientów czeka na pizze to daje się 500 stopni i jest szybki przerób. Ja daję 250 i jest idealnie.
@Kulalis: @Maciug: Tu nie chodzi tylko o przerób i ilość energii wsadzoną do danego materiału. Oczywiście, zakładając zajebistą przewodność cieplną materiału, można uzyskać ten sam efekt wsadzając obiekt na 4min w 500°C lub 16min w 250°C. Temperaturę otoczenia rzędu 20°C pomijamy w rozważaniach.
Komentarze (40)
najlepsze
No ale ogólnie apetyczna
Za gorąco dzisiaj...
O, w międzyczasie zauważyłem, że @Zhympficiel też posiada. Jeśli dobrze widzę to jest zadowolony.
Komentarz usunięty przez moderatora
@smakowal_jak_kurczak: pyszność
@Kulalis: @Maciug:
Tu nie chodzi tylko o przerób i ilość energii wsadzoną do danego materiału.
Oczywiście, zakładając zajebistą przewodność cieplną materiału, można uzyskać ten sam efekt wsadzając obiekt na 4min w 500°C lub 16min w 250°C. Temperaturę otoczenia rzędu 20°C pomijamy w rozważaniach.