@dzidek_nowak: Pierogi mojej babci sa prawdziwsze od twojej! Moja wykrawala z grubszego ciasta kieliszkiem mniejsze krazki i rozklepywala je w palcach.
@dzidek_nowak: Czyli teraz po prostu pieróg minimalnie inaczej wygląda? Aha, mogę się zgodzić, ale to nie ma znaczenia. Różnica z w cieście między ciastem krojonym, a nie krojonym? Czy między ciastem kupnym, a domowym? Bo wydaje mi się, że porównujesz kupne do domowego, a nie domowe krojone do domowego niekrojonego, które się nie różnią.
@SoulShredder: Z pierogami to trochę jak z ziemniakami. Wystarczy jeść gotowane a nie odsmażane, nie okraszać skwarkami, nie polewać masłem ani żadną śmietaną, i już kaloryczność jest spokojnie do zaakceptowania nawet przy zrzucaniu bebecha.
Komentarze (78)
najlepsze
Różnica z w cieście między ciastem krojonym, a nie krojonym? Czy między ciastem kupnym, a domowym? Bo wydaje mi się, że porównujesz kupne do domowego, a nie domowe krojone do domowego niekrojonego, które się nie różnią.
@janznetu: + polepszacze smaku, zagęszczacze?