@jeanpaul: O, no fajne :-) Te pierogi produkcyjne mają zawsze grube ciasto, a kiedy są mrożone, to coś z tym ciastem się dzieje, że nawet po rozmrożeniu podczas gotowania zawsze środek ciasta jest takie niedogotowany, na z wierzchu robi się już zbyt miękkie. Nie wiem, to musi być też jakieś mega najtańsze ciasto jakie można zrobić pewnie. Ale też zakładam, że jakaś grubość musi być do takiej produkcji, a grube pierogi
Uwielbiam domowe pierogi w szczególności ruskie albo z kapustką i grzybami. Moja matula zawsze najsmaczniejsze robi i od zawsze zawijała w ten sposób rogi, zamiast tylko końcówki zlepić. A najlepsze ciasto do nich to sama woda z mąką beż żadnych jajek ani soli.
Komentarze (78)
najlepsze
@hao: smak nie zalezy od maszyny tylko od komponentow.
Pierogi klei sie produkujac "nieskonczony" rekaw z ciasta wypelniony nadzienim i zaciskany na bokach tutaj widac lepiej: https://youtu.be/VXSY885QXxE
Te pierogi produkcyjne mają zawsze grube ciasto, a kiedy są mrożone, to coś z tym ciastem się dzieje, że nawet po rozmrożeniu podczas gotowania zawsze środek ciasta jest takie niedogotowany, na z wierzchu robi się już zbyt miękkie. Nie wiem, to musi być też jakieś mega najtańsze ciasto jakie można zrobić pewnie. Ale też zakładam, że jakaś grubość musi być do takiej produkcji, a grube pierogi