Najlepsze sposoby na obranie granata
Smak granatu trudno porównać z jakimkolwiek innym owocem. Intensywna słodycz miesza się tutaj z odrobiną nut kwasowych, dając bardzo przyjemny dla podniebienia efekt.
BabskiPoradnik z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 6
- Odpowiedz
Smak granatu trudno porównać z jakimkolwiek innym owocem. Intensywna słodycz miesza się tutaj z odrobiną nut kwasowych, dając bardzo przyjemny dla podniebienia efekt.
BabskiPoradnik z
Komentarze (6)
najlepsze
Jest tylko jeden sposób obierania granata.. hmm czy granatu się mówi?
Krótko: granat nie jest idealnie okrągły. Macamy granat od góry (tam gdzie ta "końcówka" wystaje). Znajdziemy lekkie przełamanie na skórce. Odkrajamy mu czapeczkę i zdejmujemy skalp pazurkami. Z czasem da się wyczuć czy przecinamy tylko skórkę czy już pestki. Kwestia praktyki z nożem. Dalej, od góry widzimy strukturę granatu. widać białe błonki. Na wielu granatach na skórce jest lekkie
Komentarz usunięty przez moderatora