ZUPKI CHIŃSKIE I ICH SZKODLIWOŚĆ, CZYLI BŁYSKAWICZNA TORTURA DLA TWOJEGO...
Zupki chińskie, czyli królowe błyskawicznych „obiadów” podbiły serca i żołądki ludzi na całym świecie. Ich rynkowa popularność jest tak duża, że
fishchip z- #
- #
- #
- 22
- Odpowiedz
Komentarze (22)
najlepsze
A nie koreańska?
Komentarz usunięty przez moderatora
Taka typowa zupka chińska - np vifon nie zawiera żadnych szkodliwych składników.
Po prostu problemy z tłumaczeniem, to był artykuł pisany przez amerykańskich folarzy ale dotyczył czegoś zupełnie innego - zupek instant. Oni to przetłumaczyli jako zupka chińska (która teoretycznie też jest instant) a powinni to przetłumaczyć jako gorący kubek.
To co my nazywamy zupką chińską tak naprawdę są wietnamskie lub witnamsko-polskie.
Nie zawiera tłuszczy utwardzanych tylko tłuszcz płynny w osobnym woreczku (utwardzany jest w zupkach z proszku typu gorący kubek bo tylko po utwardzeniu da się
@zalp: