Sprzedaż mięsa tylko z grafiką przedstawiającą flagę kraju pochodzenia produktu.
30 września wejdą w życie przepisy nakładające obowiązek znakowania mięsa sprzedawanego na wagę, poinformowało w piątek ministerstwo rolnictwa.
CzteryTrzeciePiRdoTrzeciej z- #
- #
- 133
- Odpowiedz
Komentarze (133)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Serio ktoś po tylu latach wpadł na pomysł aby do nazwy kraju dodać flagę, no sukces, pewnie będą premie w ministerstwie.
Ufff dobrze że w końcu będzie flaga, tyle tego mięsa z owiec i kóz w sklepach że można się pogubić.
świeżego, schłodzonego i zamrożonego mięsa ze świń, z owiec, kóz i drobiu
Rozumiem że wołowiny krajowej w kraju nie sprzedajemy i nie było potrzeby jej
Ale na serio, może polscy hodowcy nie masują swoich krówek cały dzień, może nie puszczają im wieczorem Mozarta i z nimi w zimie nie śpią razem pod pierzyną, ale każdy rodzaj
@artur00: to też zależy jak się przyrządza, np. w Polsce wołowinę niemal wszyscy marynują to i jakość mięsa ma mniejsze znaczenie. A jak robić steka po amerykańsku wyłącznie z solą to wychodzi średnio (przynajmniej mi nigdy z innej wołowiny niż USA/Kanada lub jakaś Ameryka Południowa Urugwaj/Brazylia dobry nie wyszedł, oczywiście może po prostu nie umiem dobrze kupić)