Naukowiec z Wuhan ujawnił, że jad pszczeli z powodzeniem zabija COVID-19
Z 5115 pszczelarzy badanych w epicentrum koronawirusa w Chinach w Wuhan, żaden z nich nie zachorował i nie miał objawów COVID-19.
kluczbork z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 106
- Odpowiedz
Z 5115 pszczelarzy badanych w epicentrum koronawirusa w Chinach w Wuhan, żaden z nich nie zachorował i nie miał objawów COVID-19.
kluczbork z
Komentarze (106)
najlepsze
To jest taki wyluzowany paker, który jest wyluzowany bo i tak nikt mu nie podskakuje
Te wnioski, jakie sobie wyciągnęli naukowcy są mało rzetelne. Jak pszczelarze nie mieli kontaktu z chorobotwórczym czynnikiem to właśnie to jest powodem braku choroby, a nie żaden pszczeli jad.
Gdyby okazało się, że pszczelarze mają w organizmie zabitego wirusa to wówczas można by doszukiwać się w tym działania jadu pszczelego. I wówczas faktycznie zbadać to w celu ewentualnego znalezienia leku.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7190514/