Zakrzepica istotną przyczyną zgonów chorych na COVID-19
Zaburzenia krzepnięcia krwi prowadzące do powstawania mikrozakrzepów są istotną przyczyną zgonów chorych na COVID-19 – potwierdza badanie naukowców z Irlandii, które publikuje pismo „British Journal of Haematology”. Mogą one w dużym stopniu odpowiadać za różnice śmiertelności w różnych...
veiru z- #
- #
- #
- #
- 60
Komentarze (60)
najlepsze
odpowiednio wysoki poziom witaminy D zmniejsza ryzyko zakrzepicy, obniża poziom stanów zapalnych a co za tym idzie i d-dimerów.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6920963/
mam wrażenie że ten wirus jest po to żeby ludzie zainteresowali się swoim zdrowiem :)
jak ktoś już ogarnął że wirus zabija chorych i może warto by było być zdrowym na wypadek kontaktu z wirusem to niech ogarnie:
poziom witaminy D
podaż kwasów omega 3
największy bezpośredni związek z odpornością mają: D3, wit C, wit A, wit E, omega 3, cynk!!! selen, magnez
występowanie: ryby, mięso(też podroby), jaja, zielenina.
bajery typu imbir i czosnek to już wisienki na torcie budowania odporności : )
Komentarz usunięty przez moderatora
Albo ten syf jest taki mocny i doslownie #!$%@? organizm albo moze covid zaleznie od kraju ma inne dzialanie albo ci wszyscy naukowcy doktorzy tak naprawde ni #!$%@? nie wiedza jak on dziala
@dupola: albo każda poważna infekcja prowadzi do szeregu zmian w organizmie a teraz pismaki biorą każdą pojedynczą zmianę i robią z niej oddzielnego newsa.
Może żeby podsycać panikę... nie wiem..
https://longevitas.pl/czy-efekty-uboczne-stosowania-aspiryny-moga-byc-naprawde-niebezpieczne/
Wiesz- co jednemu pomaga, to drugiemu szkodzi.
Po dwóch udarach -codziennie biorę akard. Ale wiem, że w wypadku wylewu będę miał lekką śmierć.
Że nie mogę mieć wylewu?
Przed udarem też tak mówili...