@franz: Ja również nie. Kawałek mięsa z koscią wpada do maszynki mielącej, wylatują dobrze znane mi tasiemki, ktore sie zwijaja. Przeciez tak samo robi sie mielonke, ktora kupuje przynajmniej dwa razy w tygodniu w sklepie. W jakiejkolwiek innej sieci fastfoodow wyglada to podobnie. To jest norma i nie wiem czym sie tu ekscytowac, szczegolnie ze ten proces "produkcji" nie wyglada jakos wielce straszliwie.
@MetalGods: Jeśli jesteś ze wsi, to powinieneś wiedzieć, że tuszę wołową rozbiera się na poszczególne części, a odpadki i pozostałości po rozbiorze idą właśnie do mielenia. No, ale może ja jestem z jeszcze mniejszej wioski niż Ty.
A co do zdjęć. Perfekcyjnie czysto jest w tej fabryce. Pracowałem w podobnej i nie miałem oporów przed jedzeniem produktów z mojego zakładu, pomimo tego, że nie było u nas tak perfekcyjnie czysto. Jest
mieso jak mieso.Wykopie,zeby ludzie nie p!#!#%$ili ze nie wiadomo co jest w tych hamburgerach,bo ta cala nagonka na fast foody jest zalosna. zreszta,nikt nikomu nie kaze tego jesc.
Tak, jednak to zależy przede wszystkim od pracowników, więc Twoja koleżanka rzeczywiście ma się czym chwalić, zamiast wziąć czystą deskę na warzywa to z lenistwa lepiej na brudnym blacie. Takich pracowników powinno się z miejsca zwalniać, bo tylko szkodzą, również psując reputację.
@cabis: Po prostu niektórzy nigdy nie widzieli mięsa w postaci innej, niż gotowe na talerzu. Tak jak wykopie o kurczaku który nie przekręca głowy mr3z trafnie zauważył : "Wczoraj jakiś koleś pisał w komentarzach o stajniach dla krów, dziś szok że kurczak nie wykręca główki. Co będzie jutro?"
@thewickerman88: A zapewne jutro pokażą jak wygląda masowa produkcja pieczywa. Wtedy też połowa przerażonych duszyczek przestanie chleb jeść. Kiedyś stałem w mięsnym w kolejce i babka chciała żeby jej zmielić polędwicę wieprzową, przy czym "pan będzie tak łaskawy i wytnie tłuszcz". W głowach się ludziom przewraca od tego dobrobytu i papki dezinformacji z telewizora i internetu.
@delidash: Syf pod względem kaloryczności, cholesterolu to się zgodzę. Ale na pewno nie ze względu na panujący tam porządek czy też standardy jakościowe. Widywałem nie jedną kuchnię i mogę szczerze powiedzieć że typowe kuchnie w restauracji dużo gorzej wypadają aniżeli taka w KFC.
@delidash: myślę że tak ... takie zakłady sa bardzo cżęsto sprawdzane przez sanepid itp urzędy, a poza tym mcdonalds nie posiada własnych przetwórni, tylko zleca produkcję firmom zewnętrznym ... które swiją drogą robią na tym ogromne pieniądze ... więc mcdonalds wymaga odpowiedniej jakości i przestrzegania wymogów bhp . Np. w Pl mięso z kurczaka do sieci Kfc dostarcza firma konsopol ,
która jesj notorycznie kontrolowana przez wysłanników z kfc czy mcdonaldsaa
Jeżeli kogoś brzydzi ten widok, to zachęcam do zainteresowania się tym, jak produkuje się wszelkiej maści serki i jogurty smakowe. Na opakowaniu pisze np. wsad owocowy, ale zainteresujcie się jak ten "wsad owocowy" wygląda zanim znajdzie się w jogurcie czy serku. Zapewniam że dżemu czy konfitury to nie przypomina.
Wykop w stylu Nowego Pompona: wstrząsająca wiadomość: "Janowi Kowalskiemu z Nowej Soli tego dnia nie wydarzyło się nic nadzwyczajnego. Jak mogło do tego dojść?!"
co takiego dobrego jest w kotletach mcdonalda? ano to, że jak kupuję w sklepie mrożonki jakiejś firmy, pseudo kotlety hamburgerowe, to nie ma bata, zawsze trafią mi się jakieś kostki między zębami albo inne nieprzeżuwalne gówno, natomiast gówno z mcdonalda jest niesamowicie smooth, żadnych kostek, nic nie wchodzi mędzy zęby... o reszcie nie dyskutuję bo jednym szkodzi palenie a innym nie
Jak dla mnie AMERYKA! Czysto, wszyscy w czepkach i w maskach, testują produkt na każdym etapie. Chciałbym żeby nasze "ekologiczne" wytwórnie wyglądały choćby w połowie tak czysto jak ta znienawidzona przez zniewieściałych fanatyków fabryka.
Komentarze (179)
najlepsze
A co do zdjęć. Perfekcyjnie czysto jest w tej fabryce. Pracowałem w podobnej i nie miałem oporów przed jedzeniem produktów z mojego zakładu, pomimo tego, że nie było u nas tak perfekcyjnie czysto. Jest
Tak, jednak to zależy przede wszystkim od pracowników, więc Twoja koleżanka rzeczywiście ma się czym chwalić, zamiast wziąć czystą deskę na warzywa to z lenistwa lepiej na brudnym blacie. Takich pracowników powinno się z miejsca zwalniać, bo tylko szkodzą, również psując reputację.
smacznego
wszystko ok nawet kontrole jakości widać (gościu z termometrem? )
najlepiej kupować dobry kawałek mięsa i poprosić o zmielenie, przynajmniej wiesz co jesz
z mięsa?
...za każdym razem ten sam syf...
krowa.zip :P
Tutaj jest pokazane jak kostka miesa (ok 20kg) jest wrzucana do maszyny mielacej i tyle.
Mieso jest przerabiane/krojone jeszcze wczesniej zaraz kolo ubojni.
albo leży w składach wojskowych 25lat i jest odsprzedawane do Mcdonalda za symboliczne kwoty
która jesj notorycznie kontrolowana przez wysłanników z kfc czy mcdonaldsaa
wiele produktów produkowanych jest w takich warunkach, niestety kontrola jakości zawodzi ponieważ teraz liczy się ilość a nie jakość
O.o
przymusu aby to jeść nie ma
Komentarz usunięty przez moderatora
badają procent zawartości tłuszczu w mielonce.
i niezdrowy