@jurii: dodam jeszcze, żeby czasem nie sypać bazylii/oregano na pizze przed włożeniem do piekarnika, tak jak w pierwszym przepisie jest napisane - nie wiem kto to wymyślił...
- jak nie lubisz się p#!%$%$ić z ciastem to zrób go więcej, uformuj w kulki i zamróź. Rozmrażane ciasto wcale nie traci zbyt wiele na jakości
W porownaniu z przepisem wykopanym kiedys na glowna a opowiadajacym o tym jak zrobic pizze w mikrofalowce to jest to prawdziwy rarytas. Wyglada smacznie. Jutro na obiad sobie przetestuje. Wykop.
@kodishu: Już nawet miałem w schowku ten link żeby wkleić. To jest chyba najlepszy przepis jaki znalazłem a testowałem wiele. Ta Pizza jest pyszna i pojutrze ją robię już nawet mam większość składników.
a ja robię to tak: idę do biedronki kupuję pizze o wadzę uwaga 1kg ;)... przychodzę do domu wrzucam wszystkie skłądniki którę są w lodówce i działam, niech ktoś powie że to zły pomyśł ;)
Komentarze (65)
najlepsze
- Najpierw sypcie utarty ser, a dopiero na ser wrzucajcie pozostałe składniki. Można podsypać potem jeszcze trochę z wierzchu, ale niekoniecznie.
- Jeżeli chcecie zrobić ciasto na np. dwa dni- o ciasta warto dodać troszkę (1/4 szklanki) piwa.
- jak nie lubisz się p#!%$%$ić z ciastem to zrób go więcej, uformuj w kulki i zamróź. Rozmrażane ciasto wcale nie traci zbyt wiele na jakości
Nie eksperymentuj.
To jest najlepsza pizza domowej
ciasto
25kg mąki '"pizza 00"
5l
Betoniarka powinna wystarczyć :]
muszę kupić większą miskę:P
Kto mi zagniecie ciasto ;))
Pytam zatem poważnie, jak powinno wyglądać prawdziwe ciasto do pizzy. Ja w sklepie kupuję takie, w składzie którego znajduje się alkohol etylowy.
Gdybyś miała zamiar mieć syna to mnie adoptuj.