To koniec wielkiej wyżerki w hotelach. Obfite bufety przejdą do historii
700 kilogramów - tyle jedzenia wyrzuca tygodniowo jeden z warszawskich hoteli. Marnotrawstwo to główny powód, dla których hotele na całym świecie będą zmieniać nasze przyzwyczajenia - z pomocą obserwacji, nowoczesnych technologii i... sztucznej inteligencji.
Facetpo40 z- #
- #
- #
- #
- 336
Komentarze (336)
najlepsze
Typowe Janusze ładują pełne talerze, bo kurła all inclusive ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Taaa, na pewno ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
Osobiście wolę nałożyć troszkę i dwa razy sie przejść niz zmarnować jedzenie.
@Kangur100: a ty sadzisz ze w tym hotelu miesko serwuja to ze swinki? Oni wiedza co dokarmiaja xD
@pianinka: Bardzo dobry pomysł.
@Floyt
Podatkow i nie tylko. Jakby pracownicy mogli jesc co chca to szybko okazaloby sie, ze najlepsze kaski dziwnym trafem zawsze ida na smietnik.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Student_AWAS: Na razie to Ty robisz z siebie pajaca
Czekam na hotele ogłaszające że nie będą grzały w pokojach zimą bo ratujemy planetę. Wielka oszczędność a debile będą walili drzwiami i oknami.
Z tym, że przykłady z artykułu w żaden sposób nie ograniczają Tobie dostępu do jedzenia a jednak pozwalją zaoszczędzić 30%.
Co z tego, że hotel na tym zaoszczędzi. Każdy rozsądny przedsiębiorca powinien to robić.
@Koryntiusz:
Jeszcze ~10 lat temu w hotelach zazwyczaj wymieniano codziennie wszystkie ręczniki.
Teraz standardem jest karteczka w łazience w stylu "użyte ręczniki proszę pozostawić na podłodze/pod prysznicem" albo wręcz kosz na brudy.
Taka prosta zmiana, w niczym nie pogarszająca standardu dla gości, daje bardzo konkretne oszczędności.