@Wirtualny37: Dlaczego od razu syntetyczne? To już zależy od tego, jaki będzie "wsad" tych maszyn!
Przecież tam są maszyny do obróbki "mechanicznej". Maszyna do krojenia kiełbasy będzie działać tak samo, niezależnie od tego, czy kroi papkę z MOMu, czy dziczyznę wędzoną w lesie.
Produkcja makaronu podobnie - maszynie jest wszystko jedno, czy miesza mąkę z pełnego ziarna, jajka od kury z wolnego wybiegu, i oliwę z pierwszego tłoczenia - czy może
Mi się to do końca nie podoba, żyjemy coraz bardziej w świecie statystyki i norm, owszem to ma duże plusy, które każdy zna, taniość produkcji, szybkość, itd. Ale są i minusy. Maszyny coraz lepiej pracujące, wymuszają pracę na III zmiany, człowiek w tej pracy wykonuje zazwyczaj tam jeden ruch co parę sekund - przez co upodabnia się bardziej do maszyny. Nic, abo bardzo mała ilość czegokolwiek może iść na straty. A masa
Komentarze (105)
najlepsze
Dlaczego od razu syntetyczne? To już zależy od tego, jaki będzie "wsad" tych maszyn!
Przecież tam są maszyny do obróbki "mechanicznej". Maszyna do krojenia kiełbasy będzie działać tak samo, niezależnie od tego, czy kroi papkę z MOMu, czy dziczyznę wędzoną w lesie.
Produkcja makaronu podobnie - maszynie jest wszystko jedno, czy miesza mąkę z pełnego ziarna, jajka od kury z wolnego wybiegu, i oliwę z pierwszego tłoczenia - czy może
(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@Fomalhaut: jakżeby